Jonger Oranje Talentendagen begin augustus

Nico Wieme
| 0 reacties
Jonger Oranje Talentendagen begin augustus
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Op 5, 6, 7 en 9 augustus vinden de Jonger Oranje Talentendagen plaats, een organisatie van kupa. Een belangrijke rol in dit verhaal is weggelegd voor Ramon van der Vaart, vader van.

Ramon van der Vaart, vader van Rafael, is de coach van Jonger Oranje dat op zaterdag 9 augustus de voorwedstrijd van de finale om de Talents Cup tegen AZ speelt. De vader van de succesvolle Oranjespeler gaat tevens scouten tijdens de Jonger Oranje Talentendagen die op 5, 6, 7 en 9 augustus plaatsvinden en onderdeel zijn van het Talents Cup Toernooi in Zaanstad. Tijdens de talentendagen krijgen de kinderen een aantal trainingen; de nadruk komt daarbij te liggen op basistechniek en fitheid.
 
Geweldig initiatief
Rafael van der Vaart, ambassadeur van de Jonger Oranje Talentendagen, zet zich samen met zijn vader in voor het ontdekken van jonge voetbaltalenten. “Wij vinden het een geweldig initiatief van kupa om zoveel kinderen lekker te laten voetballen waarbij ze ook nog kans maken om in Jonger Oranje te komen. Er is niets leuker dan om naar voetballende kinderen te kijken, die zoveel plezier uitstralen”, aldus Ramon en Rafael van der Vaart.
 
Shuttle run test
Een belangrijk onderdeel van de Jonger Oranje Talentendagen is de shuttle run test, waarin de conditie van de kinderen wordt getest en beoordeeld. Hiermee wil kupa de nadruk leggen op het actuele probleem dat jonge kinderen steeds vaker en steeds jonger te zwaar zijn. Fysioconcept uit Amsterdam verzorgt de shuttle run test.
 
Aantal deelnemers beperkt
Voor de talentendagen is er ruimte voor maximaal 1632 kinderen van 9 tot en met 12 jaar. Uiteindelijk worden er op zaterdag 9 augustus zestien spelertjes geselecteerd, die Jonger Oranje vormen. Zij spelen die zaterdag om 15u00 tegen hun leeftijdsgenoten van AZ de voorwedstrijd van de finale om de Talents Cup. Tevens maken de talenten kans op een trainingsstage bij AZ.
 
Inlichtingen
Alle deelnemers ontvangen o.a. een herinnering van Rafael van der Vaart en een vrijkaart voor alle wedstrijden van de Talents Cup en de oefenwedstrijd van AZ tegen Iraklis Saloniki. Nadere inlichtingen over de Jonger Oranje Talentendagen is te vinden op www.jongeroranje.nl en www.talentscup.nl.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties