Update: Operatie Ronaldo geslaagd

Nico Wieme
| 0 reacties
Update: Operatie Ronaldo geslaagd
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De operatie die Cristiano Ronaldo in de loop van maandag aan de enkel onderging, is geslaagd. Dat meldt het Academisch Medisch Centrum van Amsterdam zelf.

Deze ochtend kon u bij Voetbalkrant al lezen dat Cristiano Ronaldo zich in Nederland bevond voor een heelkundige ingreep aan de rechterenkel. In de loop van de dag meldde een woordvoerder van het Academisch Medisch Centrum (ACM) van Amsterdam dat de operatie succesvol verlopen is. De Portugese sterspeler mag vermoedelijk dinsdag alweer naar huis.
 
Reputatie
De spits van Man United werd geopereerd door chirurg Niek Van Dijk, die een internationale reputatie heeft op het gebied van knie- en enkeloperaties. De ingreep vond maandagochtend plaats.
 
Het ACM en dokter Van Dijk zijn met Ronaldo niet aan hun proefstuk toe. Eerder gingen de Nederlanders Ruud van Nistelrooy en Robin van Persie, de Duitsers Michael Ballack en de Italiaan Filippo Inzaghi ook al onder het mes bij de gereputeerde chirurg.

Op de sukkel
Ronaldo sukkelde al geruime tijd met zijn enkel. Zo zou volgens een Portugese krant een kraakbeen zijn losgekomen in de enkel. Zijn club Manchester United vond ook dat de 23-jarige middenvelder professioneel advies moest inwinnen, al ontkende het aanvankelijk de geruchten over een mogelijke operatie.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties