Het probleem Marouane Fellaini

Steurbaut Kersten
| 27 reacties
Het probleem Marouane Fellaini
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Marouane Fellaini liet maandag nog weten dat hij niet mee naar de Olympische Spelen wil gaan. Een dag later bevestig Jean-François de Sart de selectie van de Standard-middenvelder.

Iedereen verwachtte de namen van Axel Witsel en Landry Mulemo in de definitieve selectie voor de Olympische Spelen, maar de Sart bezweek niet onder de druk van Standard, dat zijn speler in België wil houden voor de voorrondes van de Champions League. “Marouane Fellaini gaat mee naar China”, benadrukt de Sart. De middenvelder zit dus zeker niet bij de twee spelers die nog afvallen uit de 22-koppige selectie voor de Spelen.
 
Toch mag Standard nog hopen dat het Fellaini kan opstellen in de voorronde van de Champions League. “Na de loting van de Champions League (vrijdag 1 augustus, nvdr.) maken we een evaluatie”, aldus De Sart. Bij een moeilijke tegenstander vliegt Fellaini mogelijk terug naar België.
 
De combinatie Olympische Spelen en Champions League is geen optie. “Als Fellaini de groep verlaat, mag hij niet meer terugkeren naar China”, laat Michel Sablon, technisch directeur van de voetbalbond weten. “De accreditatie van de speler is dan niet meer geldig.”

Win twee tickets voor België – Nederland, de laatste oefenwedstrijd van de Olympische selectie voor de afreis naar Peking. Meer info over deze wedstrijd vindt u hier.
In 1920 werden de Olympische Spelen in Antwerpen georganiseerd. Welk land won toen goud op het Olympisch voetbaltornooi ?
Stuur het juiste antwoord op bovenstaande vraag naar secretariaat@voetbalkrant.com en win één van de 20 duo-tickets (waarde 50 €) voor België Nederland. De wedstrijd vindt woensdag 23 juli om 20.30 plaats in de Cristal Arena van Racing Genk.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Olympische Spelen

Nieuwste reacties