De Haan wou Olympische Spelen boycotten

Nico Wieme
| 1 reacties
De Haan wou Olympische Spelen boycotten
Foto: © SC

Foppe de Haan heeft er in mei ernstig over nagedacht om de Olympische Spelen te boycotten. De Nederlandse bondscoach deed dit nadat hij een artikel had gelezen over de schending van de mensenrechten in China.

Het heeft geen haar gescheeld of Foppe de Haan had zijn kat gestuurd naar de Olympische Spelen. De selectieheer van Jong Oranje had in het NRC Handelsblad gelezen over mensen die uit hun huizen werden gezet wegens de stadionbouw. Hij las ook een stuk over rassenvermenging om zo de bevolkingsgroei te kunnen controleren. Vruchtbare meisjes uit een deel dat grenst aan Rusland worden weggehaald en geruild met meisjes uit een centraal deel van het land.
 
De hele historie doet De Haan aan de Tweede Wereldoorlog denken. “Dat is precies wat Hitler ook wilde”, liet de coach in het Friesch Dagblad optekenen. “Nederlanders met Polen vermengen. Hoe bestaat zoiets, vraag je je dan af. Hoe kan iemand zoiets voor zichzelf verantwoorden?”
 
“Wat kan mij het schelen, ik ga niet”, dacht De Haan toen bij zichzelf. Maar uiteindelijk besloot hij om toch te gaan. “Ik ben toch wel nieuwsgierig naar het land. Bovendien heb ik er vier jaar voor gewerkt om daar te komen. Het is verschrikkelijk wat daar gebeurt, maar ik heb die gevoelens maar even geparkeerd.”
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Olympische Spelen

Nieuwste reacties