Overgewicht kost Ierse profvoetballer ontslag

Nico Wieme
| 2 reacties
Overgewicht kost Ierse profvoetballer ontslag
Foto: © SC

De Ierse profvoetballer Michael Keane is door Saint Patricks Athletic op de keien gezet omdat hij te ver verwijderd is van het hem door zijn club opgelegde streefgewicht.

Saint Patricks Athletic heeft van zich laten spreken. De koploper in de Ierse competitie heeft Michael Keane ontslagen omdat hij te veel overgewicht heeft. De 25-jarige speler weegt 85 kilo en meet slechts 1m62. Saint Patricks stuurde hem eerder dit jaar een brief waarin stond dat hij dringend moest afvallen. Hoeveel kilo's hij kwijt moest geraken, is niet bekend.
 
Keane laat het hier echter niet bij en vecht zijn ontslag aan. De middenvelder beweert dat hij geen enkele training van zijn club heeft gemist. 

De corpulente voetballer verdient bij Saint Patricks Athletic 3000 euro per week en wil als compensatie de resterende achttien maanden die hij nog onder contract staat, uitbetaald krijgen. Samen goed voor zo'n 200.000 euro. Saint Patricks Athletic claimt dat het net Keane is die contractbreuk gepleegd heeft door niet op gewicht te komen.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa

Nieuwste reacties