Kompany mee naar Spelen, maar voor hoe lang?

Steurbaut Kersten
| 1 reacties
Kompany mee naar Spelen, maar voor hoe lang?
Foto: © SC

Vincent Kompany gaat mee naar de Olympische Spelen. Dat heeft de Belgische Voetbalbond (KBVB) dinsdag bekend gemaakt. Hamburg bevestigt het nieuws, maar stelt wel een zware voorwaarde.

Dinsdagmiddag bereikten de Belgische Voetbalbond en het Duitse Hamburg eindelijk een akkoord over de selectie van Vincent Kompany voor de Olympische Spelen. "Kompany vervoegt deze woensdag de groep en is meteen beschikbaar voor de wedstrijd tussen België en Nederland", verklaart perswoordvoerder Nicolas Cornu.

Daarna keert de verdediger terug naar Duitsland, waar hij nog een volle week bij Hamburg zal trainen. Op 2 augustus reist Kompany dan af naar China om er de Belgische olympische ploeg te vervolledigen. "Voor het hele tornooi", benadrukt bondscoach Jean-François de Sart. Volgens de bond zal er na de groepswedstrijden tegen Brazilië en China een evaluatiemoment komen met Hamburg. Als België dan al uitgeschakeld is, keert Kompany terug naar Duitsland.

Maar Hamburg spreekt andere taal. "Er is inderdaad een akkoord met de Belgische Voetbalbond", laat de club weten. "Kompany zal echter maar twee wedstrijden spelen in Peking. Op 10 augustus keert hij terug naar Duitsland, zodat hij de competitie-opener tegen Bayern München kan spelen." Is Hamburg ervan overtuigd dat de Belgen snel uitgeschakeld zullen zijn, of is er toch nog steeds een haar in de boter tussen de bond en de club? Wordt ongetwijfeld vervolgd. (AN)
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Olympische Spelen

Nieuwste reacties