Ben Collett heeft recht op 5,5 miljoen euro

T. Coremans
| 2 reacties
Ben Collett heeft recht op 5,5 miljoen euro
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Ben Collett brak vijf seizoenen geleden zijn been op twee plaatsen na een onverantwoorde tackle van Gary Smith. Het Hooggerechtshof in Londen besliste vandaag een schadevergoeding van 5,5 miljoen euro toe te kennen.

Colett zette vorig seizoen een einde achter zijn carrière. Door de aanslepende last, aangebracht door de tackle van Smith, werd de inmiddels 23-jarige profvoetballer genoodzaakt te stoppen met voetballen.

Collett vertegenwoordigde de kleuren van Manchester United op de dag van de feiten. Volgens manager Alex Ferguson stond de jongeling aan het begin van een droomcarrière. De rechter in Londen baseerde zich op de uitspraken van de ervaren manager. Ferguson voegde er aan toe dat Collett op negenjarige leeftijd tot één der besten van zijn leeftijdscategorie behoorde. Indien hij zijn loopbaan als voetballer had verdergezet, had hij ongetwijfeld een profcontract kunnen versieren.

Smith speelde bij FC Middlesbrough toen de feiten plaatsvonden. Smith en Middlesbrough nemen nu hun verantwoordelijkheid en gaan akkoord met de beslissing van het Hooggerechtshof. (AN)

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties