Godset verslaat Brann

viki meeuwis

In Noorwegen werd er de zeventiende speeldag in de Tippeligaen afgewerkt.

Strømsgodset heeft dit seizoen al heel wat ups en downs gekend. Zaterdag kregen ze SK Brann over de vloer in het Marienlyst Stadion. Godset zorgde voor een ware stunt door Brann met 2-0 huiswaarts te sturen. Brann heeft nog altijd het verlies van Thorstein Helstad niet verwerkt. Erik Huseklepp is nog maar de schaduw van de speler die hij vorig seizoen was en werd dan ook begrijpelijkerwijs gewisseld halverwege de tweede helft. In de eerste helft kon Brann geen vuist maken en het was dan ook verdiend dat Christer George na een corner van Fredrik Winsnes de bal voorbij de paal en Petter Vaagan Moen kon werken en in doel deed belanden.

Na de rust begon Brann iets beter maar de thuisploeg nam gaandeweg het heft weer in handen. In de 61e minuut viel het tweede doelpunt, bijna een kopie van het eerste. Winsnes met een corner waarna George de bal voorbij de verdediging speelde en in doel werkte. Trainer Mons Ivar Mjelde haalde Huseklepp naar de kant en bracht Demba-Nyrén in. Ook die actie hielp niet veel, ondanks het feit dat de spits veel inzet toonde. Brann verloor zowel de wedstrijd als keeper Håkon Opdal die moest vervangen worden wegens een rugblessure.

Zondag moest titelkandidaat Stabæk aan de bak. Zij trokken naar Aalesund. In deze partij was het wederom Alanzinho die de stuwende kracht was bij Stabæk. Keer op keer kon de Braziliaan de bal 40 tot 50 meter met zich meevoeren, twee of drie verdedigers in de wind zetten en de bal perfect afleggen voor zijn ploegmaats die de bal vervolgens binnenwerkten. Bij Aalesund was de beste man op het veld Andreas Lie, de keeper van de Noorse beloftenploeg. Hij kon verschillende keren redding brengen waardoor Aalesund niet kopje onder ging. Net voor de rust had Andersson kunnen scoren nadat hij de bal van Alanzinho had aangereikt gekregen.

Het was invaller Peter Orry Larsen, die nog maar een zestal minuten op het veld stond, die de gelijkmaker kon binnenwerken na een goede pass van Hogne Aarøy. Stabæk was echter de sterkste ploeg op het veld en met nog tien minuten te spelen kon Veigar Pall Gunnarsson er 1-2 van maken na een inworp van Alanzinho en een pass van Kjølø.

Zowel Fredrikstad als Tromsø zijn nog titelkandidaat. De twee ploegen stonden maandagavond tegenover elkaar in het Plankebyen Stadion. Bij Fredrikstad was het vooral Raymond Kvisvik die een belangrijke rol speelde. De middenvelder lag aan de basis van het eerste doelpunt dat kort na de rust viel. Na een goede pass van Kvisvik kon Hans Erik Ramberg de bal in doel werken. Met nog twintig minuten te gaan kreeg Kvisvik een duw in de rug van keeper Ramovic waarna Fredrikstad een discutabele strafschop kreeg toegewezen. Die werd door Kasey Wehrman in doel gewerkt.

Bij Tromsø begon Rune Lange, op huurbasis bij Vålerenga weggehaald, in de basis. Tromsø moet het stellen zonder de geblesseerde spitsen Rushfeldt en Moldskred en moest dus op zoek naar een oplossing. Zo kwamen ze bij Lange terecht, spits op overschot bij VIF. Lange liet niet meteen een goede indruk na, hij was te traag en te weinig bij de match om het verschil te kunnen maken. Ook zijn spitsbroeder Adriano Munoz, die tegen Rosenborg in de vorige match nog imponeerde, was min of meer anoniem gisteren.

De uitslagen van de andere wedstrijden:
Rosenborg BK – Molde: 3-1 (‘9 Iversen ; 1-0), (’51 Berisha ; 2-0), (’54 Berisha ; 3-0), (’83 Ertsås ; 3-1)

Ham-Kam – Vålerenga IF: 1-1 (’43 Storbæk ; 0-1 (pen.), (’75 Øren ; 1-1)

Bodø/Glimt – Viking: 3-2 (’19 Sørensen ; 1-0), (’21 ; Bjarnasson ; 2-0), (’68 Bärengrub ; 3-0), (’85 Stokholm ; 3-1), (’90 Danielsen ; 3-2)

Lyn – Lillestrøm SK: 1-0 (’42 Hoff ; 1-0)