Speeldag: Speeldag 1
Stadion: Goodison Park
Blackburn pakt volle buit bij Everton
Luc Goderis

André Ooijer was zaterdagmiddag dé gevierde man bij Blackburn. Met zijn allereerste doelpunt ooit voor de club zorgde hij heel diep in blessuretijd voor een verdiende driepunter bij Everton. De ploeg van trainer Paul Ince won het treffen met 2-3.

De start voor de bezoekers was meer dan uitstekend en Everton wist aanvankelijk van geen hout pijlen maken.  Toch bleef het tot halverwege de eerste helft wachten op het eerste doelpunt.  Na een schitterende aanval via Roque Santa Cruz en Morten Gamst Pedersen, haalde David Dunn met links verschroeiend uit.  0-1.  De Rovers hadden hun voorsprong verder kunnen en moeten uitdiepen, maar op slag van rust kregen ze het deksel op de neus.  Mikel Arteta krulde op vrije trap de gelijkmaker voorbij Paul Robinson.

Na de herneming waren de eerste kansen voor de thuisploeg, maar het duurde toch tot in de 64ste minuut vooraleer het 2-1 stond.  Arteta bediende Ayegbeni Yakubu, die scoorde.Lang kon de ploeg van trainer David Moyes echter niet van de voorsprong genieten.  Amper een minuutje later schoot de onvermijdelijke Santa Cruz zijn team opnieuw op gelijke hoogte.

Het leek er lange tijd op dat beide elftallen de punten zouden delen, maar dat was buiten André Ooijer gerekend.  Vier minuten in de toegevoegde tijd tikte de Nederlander van dichtbij de rebound na een afgeweerd schot van Ryan Nelsen binnen.

Vijf doelpunten, een prachtige pot voetbal en een verdiende winnaar,... de neutrale voetbalsupporter zal zich in Goodison Park ongetwijfeld vermaakt hebben, maar voor de thuisaanhang zal de pil wel heel erg bitter hebben gesmaakt.