Speeldag: Speeldag 1
Stadion: Stadium of Light
Torres deed het laat in Sunderland
Yves Dekoning

Liverpool heeft op de valreep met 0-1 gewonnen in Sunderland. Pas zeven minuten voor tijd viel de verlossende treffer.

Fernando Torres draaide zich knap vrij en haalde hard uit. Doelman Craig Gordon moest zich eindelijk gewonnen geven op het afstandsschot. Een onverdiende nederlaag voor Sunderland, maar dat maakt de rekening van Liverpool niet.

Voor rust voetbalde Sunderland de beste kansen bij elkaar, vooral gedreven door een uitstekende El-Hadji Diouf. Hij was ook de aangever bij de beste kans van de match, Daryl Murphy kopte zwak in de handen van Pepe Reina. Liverpool nam onder leiding van Steven Gerrard langzaam maar zeker het heft in handen.

Na de koffie hetzelfde verhaal. De Black Cats begonnen goed, maar moesten het balbezit steeds meer aan de Reds laten. Yossi Benayoun zette Gordon aan het werk en Robbie Keane liep in de weg toen Torres leek te zullen scoren. Zo stevende de partij af op een gelijkspel tot Torres dan toch de ban brak.