blrBlackburn
hulHull City
Datum: 23/08/2008 16:00
Competitie: Premier League
Speeldag: Speeldag 2
Stadion: Ewood Park
Hull blijft ongeslagen
Luc Goderis
| 0 reacties
Hull blijft ongeslagen

Na twee speeldagen in de Premier League blijven Blackburn Rovers en promovendus Hull City ongeslagen. Beide teams deelden zaterdag op Ewood Park de punten.

Na een trage start nam de thuisploeg controle over de wedstrijd.  Na tien minuten trapte doelman Paul Robinson heel erg ver uit, Roque Santa Cruz bediende Steven Reid, maar de Ier knalde echter recht in de armen van Boaz Myhill.
Morten Gamst Pedersen
kreeg wat later een gelijkaardige kans, maar de Noor mikte de bal net naast.  De Rovers bleven de eerste helft controleren, maar met de rust in zicht viel de beste kans aan de andere kant.  Marlon King rolde de thuisdefensie op, maar de afwerking liet te wensen over.
Net voor de pauze ontplofte de wedstrijd met twee doelpunten in evenveel minuten.  Eerst bediende Reid, met een heerlijke doorsteekbal, Jason Roberts (foto), die controleerde en beheerst afwerkte.  Haast onmiddellijk volgde de gelijkmaker.  Fagan stuurde een voorzet richting de tweede paal.  De vrijstaande Richard Garcia kopte ongehinderd binnen.
Na de herneming was het tempo uit de wedstrijd verdwenen en duurde het tot halfweg voor de eerste kans viel.  Marney schoot die echter nipt over de dwarsligger.  Aan de overzijde schreeuwde de thuisaanhang moord en brand voor een vermeende strafschopfout op Santa Cruz, maar referee Stuart Attwell, de jongste Premier League scheidsrechter ooit, wuivde de protesten weg.
Naarmate de wedstrijd zijn einde naderde ging Santa Cruz alsmaar beter spelen.  De Paraguyaan had een kwartier voor affluiten de winning-goal aan de voet, maar zijn schot scheerde de deklat.
Na twee speeldagen in de Premier League blijven Blackburn en promovendus Hull City ongeslagen en moeten in de rangschikking voorlopig alleen Liverpool laten voorgaan dat zes op zes haalde.