Fiorentina en Juve delen de punten

Maarten Vandenabeele
| 5 reacties

Fiorentina hield op de valreep een punt over aan de thuiswedstrijd tegen Juventus. De bezoekers leken lange tijd op weg naar de zege.

De eerste helft werd aan een hoog tempo gespeeld, maar echte doelkansen waren eerder schaars. Tegen de rust aan werden de bezoekers uit Turijn echt gevaarlijk: Grygera zette zich sterk door op rechts, speelde door naar Nedved (foto), die gemakkelijk kon binnentikken, 0-1 na 39 minuten. Korte tijd daarna kopte Amauri op voorzet van Camoranesi net over en in een 1-tegen-1 toonde Frey zich koelbloediger dan Del Piero.

Fiorentina kon in de tweede helft geen extra druk uitoefenen. Osvaldo kopte op het uur wel gevaarlijk naar doel, maar Buffon gaf geen krimp. In de slotfase dook Gilardino voor Buffon op, maar de doelman kon de spits naar de zijkant drijven en Guila kwam niet meer tot een schot. In de 83e minuut werd Melo uitgesloten voor een woeste trap op Poulsen. met zijn tienen gingen de Viola toch nog op zoek naar de gelijkmaker en die kwam er in de 89e minuut. Gilardino draaide weg van zijn belager Mellberg en duwde de bal in de verste hoek binnen, 1-1. In de extra tijd kwam Juve nog tweemaal erg dicht bij de winning goal: een schot van Amauri uit een scherpe hoek werd ternauwernood door Frey in hoekschop gebokste en een vrije trap van Del Piero zoefde net voorlangs.