Meldert krijgt meteen pak slaag

Kevin Vanbuggenhout

In vierde klasse B werd zaterdag de competitie op gang getrapt. Titelkandidaat Meldert kreeg meteen een ferme pandoering, terwijl Opstal in Wilrijk op miraculeuze wijze een gelijkspel uit de brand sleepte.

Verbroedering Meldert leek klaar om dit seizoen de ambities gaan waar te maken. Op de eerste speeldag kreeg Meldert met het gepromoveerde FC Duffel een niet te duchten tegentander over de vloer. Dat was ook al snel merkbaar. Na 90 minuten voetbal droop Meldert af met een 1-4 nederlaag. Een prachtige start in vierde klasse voor Duffel, Meldert had zich zijn eerste match uiteraard wel anders voorgesteld.

Ook Wilrijk en Eendracht Opstal kwamen zaterdagavond in actie. Solis Sanchez bracht Opstal op het kwartier op voorsprong. Met twee doelpunten van Dave Van Gestel boog Wilrijk de achterstand nog voor de rust om in een voorsprong. Toen Peytier er tien minuten voor het einde 3-1 van maakte leek het pleit beslecht. De Opstalse inzet werd echter nog beloond met twee doelpunten in de laatste zes minuten. Zo ging Opstal in Wilrijk weg met een miraculeus gelijkspel, het spektaktelstuk eindigde uiteindelijk op 3-3.