Valencia mist start niet

Tonnelier Caroline

Valencia haalde gisterenavond in zijn eerste match van het nieuwe seizoen een vlotte thuiszege tegen Mallorca. Onder impuls van het sterke aanvalstrio Villa-Silva-Mata haalde de ploeg uit de appelsienenstad het met 3-0.

Bij Valencia startten aanwinsten Renan en Pablo Hernandéz meteen in de basis.  Mallorca had wat meer nieuwkomers in de rangen, met Jurado, Josemi, Corrales en Martí.  De bezoekers begonnen goed aan de partij, met onder meer een gevaarlijke onrechtstreekse vrije trap in het strafschopgebied. Op de corner die volgde kon Nunes dreigen met een kopbal, die echter geen probleem vormde voor doelman Renan.  In een open wedstrijd kwam Valencia toch steeds meer opzetten.  Op een knappe volley van Mata moest Moya attent reageren en in het midden van de eerste helft ging een vrije trap van Villa maar net over.  Aan de overkant probeerde Arango het nog van op afstand, maar het was Valencia dat iets na het halfuur op voorsprong kwam.  Na knap voorbereidend werk van Silva kon Villa op aangeven van Pablo Hernandez zijn eerste doelpunt van het nieuwe seizoen tegen de netten koppen.  Een tot dan goed spelend Mallorca was even aangeslagen en Mata profiteerde door even later in de rebound na een actie van Villa de 2-0 binnen te koppen. Voor de pauze kwamen de bezoekers nog dicht bij de aansluitingstreffer, maar het schot van Trejo strandde op de paal.

De tweede helft was heel wat minder interessant dan de eerste.  De reactie van Real Mallorca bleef uit en er vielen amper doelkansen te noteren.  Valencia beperkte zich immers tot het controleren van de wedstrijd.  In de slotfase lieten de invallers de thuissupporters toch nog eens opveren.  Op aangeven van Angulo kon Vicente de 3-0 eindstand vastleggen. De chés deden dus wat vertrouwen op na het debacle in de terugwedstrijd van de Supercup.

Eerder op de avond hadden Espanyol en Valladolid de competitie al geopend in Montjuïc. Vorig seizoen stond op de eerste speeldag dezelfde affiche op het programma en toen waren het de bezoekers die aan het langste eind trokken.  In de eerste helft viel er weinig gevaar te noteren.  Valladolid verdedigde immers uitstekend, maar slaagde er in aanvallend opzicht niet in Kameni te bedreigen.  Na de pauze was het wel meteen raak. De la Peña zorgde voor de opening en Luis Garçia tekende voor de afwerking.  Valladolid ging op zoek naar de gelijkmaker, waardoor Espanyol via Tamudo en Luis Garçia nog kansen kreeg om verder uit te lopen.  In de slotminuten kwamen de bezoekers wel nog dicht bij de gelijkmaker, maar Ogbeche werd eerst afgestopt door de paal en even later door doelman Kameni. Espanyol is dus eindelijk eens goed aan de competitie begonnen, maar ook Valladolid maakte vooral op defensief vlak een stevige indruk.