Worm is de schlemielige man van de match

Jimmy Wouters

NEC is de competitie begonnen met een 2-0 overwinning tegen streekgenoot De Graafschap. De hoofdrol was weggelegd voor Rutger Worm. Met een doelpunt en een bijzonder domme rode kaart was hij de man van de wedstrijd.

Ondanks het feit dat Worm amper zestien minuten op het veld stond was hij de held van NEC. De aanvaller kwam na ruim een uur voetballen in het veld om het ijs te breken. NEC slaagde er namelijk niet in om voorbij het stugge De Graafschap te geraken.

De ploeg uit Nijmegen had veruit het meeste balbezit, maar slaagde er niet in dit overwicht in doelkansen om te zetten. De Graafschap hield dan weer de deur goed gesloten en hoopte om met een punt naar huis te kunnen keren.

In het begin van de tweede helft keerde die instelling echter. De bezoekers voelden dat er misschien iets te rapen viel en toonden zich wat meer gevaarlijker. De Graafschap kreeg ook enkele goede mogelijkheden, maar NEC nam al vlug het initiatief over.

Uiteindelijk slaagde de ingevallen Worm er dan toch het ijs in de wedstrijd te doen smelten. Met een raak schot opende hij de score. De aanvaller vierde zijn treffer iets te fel en het uittrekken van zijn shirt leverde hem een gele kaart op. Dit was bijzonder dom, vooral omdat hij net daarvoor een gele kaart te zien kreeg wegens een schwalbe.

Ook met tien man slaagde NEC erin om de controle te behouden. Vlak voor rust name Mark Otten dan alle spanning weg door met een strak schot de 2-0 eindscore op het bord te plaatsen. (AN)