Oudenaarde ontvangt WS Woluwe

Rombaux Gunther
| 0 reacties
Oudenaarde ontvangt WS Woluwe
Foto: © SC

Zondagmiddag wordt in derde klasse de tweede speeldag afgewerkt waarin ondermeer de topper tussen Oudenaarde en Woluwe op het programma staat. Ook Gent Zeehaven krijgt met Peruwelz een moeilijke tegenstander voorgeschoteld.

SV Oudenaarde nam afgelopen weekend een valste start in het nieuwe voetbalseizoen, het verloor immers vrij verrassend op het veld van nieuwkomer KVW Zaventem. De club krijgt in zijn eerste thuiswedstrijd de kans om deze misstap recht te zetten maar dan moet het voorbij WS Woluwe zien te raken, dat in de derby tegen Union een gelijkspel moest toestaan. Dat Union ontvangt zondagmiddag SV Sottegem dat vorige week, ondanks het verlies tegen FCN Sint-Niklaas, geen onaardige indruk naliet in zijn wedstrijd. FCN Sint-Niklaas mag komende zondag tegen Francs Borains, dat in zijn eerste wedstrijd nieuwkomer Gent-Zeehaven met vijf goals om de oren terug huiswaarts stuurde, op zoek gaan naar een tweede opeenvolgende zege, een niet te onderschatten opdracht voor de fusieclub. KVW Zaventem trekt naar het West-Vlaamse Waregem dat vorige week met het kleinste verschil verloor bij Centre. Zaventem deed overigens op de vorige speeldag veel vertrouwen op door de behaalde winst tegen één van de titelfavorieten maar treft met Waregem een club die zijn teleurstellende prestatie uit zijn voorgaande wedstrijd wil uitwissen.

Eendracht Aalst, dat in zijn eerste wedstrijd maar liefst vier doelpunten om de oren kreeg van streekgenoot Wetteren krijgt op zondag het bezoek van URS Centre. De nieuwkomer haalde vorige week zijn eerste driepunter binnen van het nieuwe seizoen maar mag zich in Aalst aan een warme ontvangst verwachten, de club wil immers nieuw puntenverlies vermijden. Ook La Louvière ging onderuit in zijn eerste partij, dit na een doelpuntenrijke wedstrijd op het veld van nieuwkomer Wielsbeke. Komende zondag wacht de Wolven alvast met Wetteren een tegenstander met veel vertrouwen na de ruime derbywinst tegen Aalst. Gent-Zeehaven krijgt na zijn valse start met Peruwelz, dat in zijn eerste partij net iets sterker bleek dan Diegem, opnieuw een aartsmoeilijke tegenstander voorgeschoteld, maar de club zal alles in het werk stellen om revanche te nemen voor het slechte resultaat uit zijn vorige wedstrijd. In de laatste partij gaat Diegem tegen Wielsbeke in zijn eerste thuiswedstrijd alvast op zoek naar de eerste winst van het nieuwe seizoen. Een duel om naar uit te kijken want beide clubs deden toch wat vertrouwen op uit hun voorgaande wedstrijd. Diegem maakte het Peruwelz niet echt makkelijk ondanks het 1-0 verlies terwijl Wielsbeke net iets sterker bleek dan La Louvière.

Wedstrijden;
Zo. 15u. FCN Sint-Niklaas - Fr. Borains
Zo. 15u  Union SG - SV Sottegem
Zo. 15u. KSV Oudenaarde - WS Woluwe
Zo. 15u. RC Waregem - KVW Zaventem
Zo. 15u. E. Aalst - URS Centre
Zo. 15u. La Louvière - Wetteren
Zo. 15u. Diegem Sport - Wielsbeke
Zo. 15u. Gent Zeehaven - Peruwelz

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e amateurliga A

Nieuwste reacties