Jong Oranje mag titel niet verdedigen

Nico Wieme
| 0 reacties
Jong Oranje mag titel niet verdedigen
Foto: © SC

Niet alleen België zal op het komende EK voor beloften ontbreken, ook titelverdediger Nederland mag er een kruis over maken. Jong Oranje verloor dinsdag met 1-0 bij Zwitserland.

Jong Nederland krijgt geen kans om zijn titel op het EK voor beloften te verlengen. Na de thuisnederlaag tegen Zwitserland (0-1) en het gelijkspel tegen Noorwegen (1-1) ging ook het uitduel bij de Zwitsers verloren (1-0).
 
Nederland gaat ook niet door als één van de beste nummers twee naar de play-offs. Het team van Foppe de Haan won de afgelopen twee edities van het Europese kampioenschap nog en begon ook goed aan de kwalificatiereeks voor het eindtoernooi in Zweden, maar in de laatste drie duels werd niet meer gewonnen. Dat heeft Oranje de kwalificatie gekost.
 
In Zwitserland had Nederland genoeg aan één punt. Tot een kwartier voor tijd leken de jongens van coach Foppe De Haan (foto) daarin te slagen. Toen kreeg Oranje een penalty tegen, maar uitblinker Kenneth Vermeer stopte de poging van Fabrizio Zambrella. Het was slechts uitstel van executie, want in de 86ste minuut trapte Reto Ziegler Oranjes droom toch nog aan diggelen.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa

Nieuwste reacties