Kuijt zorgt voor relletje

Nico Wieme
| 1 reacties
Kuijt zorgt voor relletje
Foto: © SC

Nederland heeft nog geen kwalificatiematch gespeeld voor het WK 2010, maar de eerste rel is al een feit. Aanleiding daartoe zijn uitspraken van Dirk Kuijt die onomwonden een basisplaats opeist.

Dirk Kuijt wond er in een interview met Sportweek geen doekjes om in aanloop naar de eerste kwalificatiematch van Oranje, vanavond tegen Macedonië: “Ik moet in de ploeg!” Zijn rol als invaller zit hem duidelijk hoog.
 
“Ik moet er gewoon instaan”, vindt Kuijt. “Ik wil gewoon spelen en ik vind ook dat ik moet spelen. En ik ga ervoor zorgen dat ik speel. Ik zal me nooit neerleggen bij een rol als twaalfde man. Een invallersrol vind ik onacceptabel.
 
Zaterdag zat de Liverpoolspeler nog op de bank tijdens de oefenmatch tegen Australië. Bert Van Marwijk suste de brand. “Die woorden zijn echt gericht aan zichzelf”, argumenteerde de bondscoach. “Dirk kijkt gewoon in de spiegel en wil er meer uithalen. Dirk eist die basisplaats van zichzelf, niet van mij. Dat betekent alleen maar dat hij een goede sportman is.”
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa

Nieuwste reacties