Terim: 'Belgen niet onderschatten'

Nico Wieme
| 0 reacties
Terim: 'Belgen niet onderschatten'
Foto: © SC

Fatih Terim is er niet gerust in. De Turkse bondscoach waarschuwt zijn spelers voor onderschatting van de Belgen.

Turkije opende de kwalificatiecampagne met een logische 0-2-zege bij Armenië. Vanavond proberen de Turken om België te verslaan. Fatih Terim steekt echter een verwittigende vinger op.
 
“Ik had voor de start van de campagne gezegd dat we moesten beginnen met een zes op zes”, steekt de Turkse bondscoach van wal. “Dus moet er vanavond gewonnen worden.”
 
“Als je thuis verliest van de Belgen, slinken je kansen op kwalificatie meteen. Het wordt dus een heel belangrijke match, maar ik durf niet zeggen dat we zullen winnen”, aldus Terim.
 
Terim vreest de Belgen en probeert dat zijn spelers duidelijk te maken. “Ik heb hen opgedragen dat ze niet moeten doen alsof dit een gemakkelijke match wordt. België heeft een heel mooie traditie, maar ook een goede ploeg.”
 
“In hun ploeg zitten heel wat spelers van de Olympische Spelen, die in China het verst zijn geraakt van alle Europese ploegen”, bewijst Terim zijn kennis van zaken. “We zullen er het kopje bij moeten houden.”
 
Met welke tactiek denkt de selectieheer van Turkije de Belgen aan te pakken? “We gaan aanvallen, maar niet blind. We gaan wel van onze eigen kracht uit. Ik heb gezien dat de Belgische defensie wat problemen had zaterdag tegen Estland, maar anderzijds gaf ze niet zoveel kansen weg. En op de Olympische Spelen heb ik gezien dat België wel goed kan verdedigen”, besluit Terim.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa

Nieuwste reacties