Vlotte overwinning voor Roma

Maarten Vandenabeele

AS Roma heeft de eerste overwinning van het seizoen binnen. De Romeinen hadden weinig moeite met Reggina. Atalanta is het maximum kwijt na verlies bij Catania.

AS Roma had bijna een volledige helft nodig om de weerstand van Reggina te breken: in de eerste minuut van de extra tijd wist Panucci, na een scrimmage voor doel, de 1-0 binnen te werken. Vigiani had daarvoor de kans gehad om de bezoekers op 0-1 te brengen, maar hij faalde.
Na de pauze werd het vrijwel onmiddellijk 2-0: Aquilani schoot vanaf de rand van de rechthoek onder de dwarsligger binnen. De ingevallen Perrotta legde in de blessuretijd de 3-0 eindstand vast, nadat doelman Campagnolo een vrije trap van Totti enkel kon wegboksen.

Catania was te sterk voor Atalanta. Paolucci werd de held van de dag: hij scoorde het enige doelpunt in de 59e minuut, 1-0.