Datum: 20/09/2008 16:00
Competitie: Premier League
Speeldag: Speeldag 5
Stadion: Ewood Park
Ince gokt en wint
Luc Goderis
| 0 reacties
Ince gokt en wint
Foto: © SC

Pas tijdens de slotfase van een potige partij heeft Blackburn Rovers de punten weten thuis te houden tegen Fulham. Invaller Matt Derbyshire sleepte zes minuten voor affluiten de overwinning uit de brand.

Tijdens de eerste helft viel er in Ewood Park amper iets de beleven.  Beide teams knutselden met moeite enkele halve kansen in elkaar, maar die leverden niets op.  Brett Emerton zorgde even voor sensatie, maar hij mikte op de dwarsligger.  Net daarvoor had Andrew Johnson aan de overkant Paul Robinson op de korrel genomen, maar de thuisgoalie tikte over.

Na de herneming viel er meer te beleven.  Aan beide kanten vielen kansen, maar tot scoren kwam men niet.  De Guv'nor gokte zwaar en joeg met Kerimoglu Tugay, Matt Derbyshire en Carlos Villanueva, drie aanvallend ingestelde spelers het gras op.  Zijn durf en de tomeloze inzet van zijn team werden zes minuten voor affluiten beloond.  Invaller Villanueva bediende Roque Santa Cruz en de Paraguayaan legde met de kop klaar voor Derbyshire.  De jeugdinternational aarzelde niet en besloot netjes in doel.