Speeldag: Speeldag 5
Stadion: Burgemeester Thienpondstadion
KSV Oudenaarde niet voorbij Zwart Beest
carol Vander Cruyssen

KSV Oudenaarde slaagde er nog nooit in om een thuisoverwinning te behalen tegen streekploeg Racing Waregem. Ook deze keer moest het, na een niet hoogstaande maar spannende partij, vrede nemen met een 1 - 1 gelijkspel.

Na de ongelukkige derby-nederlaag van vorige week tegen KSV Sottegem en het tijdelijk afhaken van Devleeschauwer en Martens, was het uitkijken naar de reactie van de thuisploeg in alweer een nieuwe derby, ditmaal tegen Racing Waregem. Bovenvernoemde spelers werden vervangen door Bert Dhont en Bram De Caluwe.

Van in de beginfase was het duidelijk dat Waregem niet naar Oudenaarde was afgezakt om een schoonheidsprijs te winnen. Het trok een dubbele verdedigingsgordel op en speelde slechts met 1 diepe spits. De boomlange Good Old Tom Devos moest in zijn eentje het gewicht van de aanval dragen, want de pas herstelde Dupont startte op de bank. De studieronde duurde dan ook heel lang en het was pas op de 6de minuut dat er een eerste maal op doel werd geschoten. Versyp draaide zich knap vrij en de ex-Waregemspeler verraste iedereen met een knap, hard schot dat niet zover naast ging. Even later kwamen de bezoekers er plots vlijmscherp uit: Devos liet met een versnelling zijn verdediger ter plaatse, maar zijn scherpe voorzet werd ter hoogte van het penaltypunt echter huizenhoog overgeschoten door de volledig vrijstaande Opbrouck. Oudenaarde werd meteen gewaarschuwd tot de nodige voorzichtigheid. Aan de overkant kreeg de thuisploeg  een hoekschop, de bal werd door iedereen gemist en kwam zo tot bij de mee opgerukte Brewaeys, maar Joris schoot de wenkende kans echter nipt naast. Waregem bleef zijn gevreesde counterspelletje verder spelen en Malfait moest goed plat op een hard schot van Devos en een halve omhaal van de technisch sterke Erepin. KSVO stak een tandje bij en Dhont en Raes begonnen de lakens uit te delen op het middenveld, maar verder dan enkele “net-niet” situaties, kwam het niet meer voor de rust.

Onmiddellijk na de rust dreigde Versyp met een mooi schot, maar even later kwam de eerste echte open kans van de 2de helft. Na een mooie aanval kwam de wederoptredende De Caluwe schuin op rechts oog in oog met doelman Vergote die met een knappe redding de bal uit zijn doel hield. Oudenaarde bleef komen en Waregem plooide massaal terug. Na een knappe combinatie door het centrum, kwam Dejonckheere ook alleen voor Vergote, maar hij plaatste de bal nipt naast. Ook een steeds beter spelende De Caluwe ging zoals vanouds voorbij zijn mannetje, maar zijn lage voorzet werd door iedereen gemist. Waregem wisselde zijn ene diepe spits voor de andere en uitgerekend die ingevallen Dupont zorgde voor de koude douche, net op het moment dat bij de thuisploeg de storm wat ging liggen. Er werd onvoldoende uitverdedigd en plots bediende Houtekier de volledig vrijstaande Dupont die simpel binnentikte: 0 – 1.

De thuisploeg reageerde furieus en nog geen 2 minuten later stond de gelijke stand reeds op het electronische scorebord toen Schamp, na een geharrewar, droog binnenknalde: 1 – 1. Met Traoré en Pareyn in de ploeg zette een enthousiaste thuisploeg zijn slotoffensief in. Maar even later liet Dejonckheere zich vangen aan een intimidatiepoging van een bezoeker en kreeg onmiddellijk rood na een lichte duw. Het was pas toen de thuisploeg met 10 verder moest dat de bezoekers echt ten aanval trokken, maar KSVO sleepte op karakter verdiend een punt uit de brand.