usgUnion SG
aalEendracht Aalst
Datum: 28/09/2008 15:00
Competitie: 2e amateurliga A
Speeldag: Speeldag 5
Stadion: Joseph Marien stadion
Zuinige winst voor Aalst
Rombaux Gunther
| 0 reacties
Zuinige winst voor Aalst

Eendracht Aalst behaalde op deze zonnige zondagmiddag zijn tweede overwinning op rij, in Union ging het met het kleinste verschil winnen door een doelpunt van Roel Van Den Brande.

Union ging fel van start in de openingsfase van de wedstrijd en zorgde meteen voor heel wat doelgevaar, tot tweemaal toe moest de Aalsterse verdediging doelman De Veirman bijstaan om het gevaar te weren. Eerst bracht Seminck redding na wat geharrewar voor doel en even later sprong Van Mieghem zijn doelman bij op de lijn om een kopbal te keren. Na een tiental minuten nam Aalst het heft in handen wat hen meteen een doelpunt opleverde, Lord haalde de achterlijn en bracht de bal strak voor doel waar Van Den Brande de bal keihard voorbij een kansloze doelman Kudimbana kopte. Amper een paar minuten later trokken de bezoekers opnieuw ten anaval, Steurs werd knap de diepte ingestuurd waarna deze de bal wou  doorspelen naar Kevin Franck, de bal werd echter aangeraakt door een verdediger waardoor de bal ei zo na in eigen doel verdween. Ook Union ging nog zijn kans, Sotteau verstuurde een lange voorzet die bijna over doelman De Veirman in doel verdween. Net voor de rust voetbalde Aalst nog een tweetal kansen bij elkaar, eerst bracht Kudimbana redding op een laag schot van Lord en even later had diezelfde doelman een knappe reflex in huis op een poging van Steurs.

Na de rust drukte Union de bezoekers op de eigen speelhelft maar tot echt uitgespeelde kansen was het even wachten tot halfweg de tweede helft. De ingevallen Ngolok nam doelman De Veirman te grazen maar gelukkig voor de bezoekers bracht Van Damme redding op de lijn. De thuisploeg speelde nu alles of niets en kwam dicht bij de gelijkmaker via vrijstaande Hadraoui, deze was echter te verrast en besloot hoog over. Ook Aalst kwam nog dicht bij een doelpunt via Lord en de ingevallen Boto maar beiden zagen hun pogingen rakelings over doel belanden. Union probeerde met man en macht nog om de gelijkmaker te forceren en in de slotminuten slaagde de thuisploeg bijna in zijn opzet, een verre lob ging maar net over doel.

Aalst hield echter stand waardoor de club met een zes op zes zich opnieuw nestelt in de subtop en zo de aansluiting met de top behoudt. Komend weekend wacht hen de confrontatie met  KSV Oudenaarde.