Analyse HSV neemt leiding terug over

Philippe Crols
| 0 reacties
HSV neemt leiding terug over
Foto: © SC

Vorige week gaf HSV de leidersplaats nog in de handen van Schalke 04. Afgelopen weekend gebeurde het omgekeerde. De club uit Gelsenkirchen ging ten onder in Köln terwijl Martin Jol en co wel de volle buit pakten tegen Gladbach.

HSV leider, Leverkusen & Bremen doen goede zaken

Hamburger SV begon zaterdag aan zijn wedstrijd tegen Gladbach in de wetenschap dat het opnieuw leider kon worden. Schalke 04 werd de dag voordien namelijk al geklopt door FC Köln. Die club kan voorlopig weer eventjes vrijer ademen. HSV profiteerde optimaal van het puntenverlies van Schalke. Het won met het kleinste verschil van Gladbach, dat met drie punten op een gedeelde laatste plaats staat.

Leverkusen ging op bezoek bij Bochum. Het speelde zeer goed en liep tot 0-3 uit, maar in het slot van de partij werd het plots nog spannend. Bochum hield het echter bij 2-3. Helmes is dankzij een goaltje medetopschutter.

Ook Werder Bremen wist opnieuw te winnen. Net als vorige week scoorde het vijf maal. Deze keer liep het tegen promovendus Hoffenheim tot 4-1 uit. De nieuwkomer kwam terug tot 4-4 en had ook een mannetje meer na de uitsluiting van Mertesacker. Toch kon Özil nog de winning goal maken. Het werd een wedstrijd die allicht nog lang zal bijblijven.

Crisis in München
Bij Bayern München loopt het voor geen meter. Vorige week 2-5-verlies tegen Bremen, nu 1-0 ten onder in Hannover. De wederoptredende Franck Ribery kon er niets tegen beginnen. Bayern staat nog net in de linkerkolom en heeft vijf punten minder dan leider HSV.

Dortmund blijft het dan weer wel goed doen. Het veegde Stuttgart van de mat: 3-0. BVB is knap vijfde terwijl Stuttgart op de zevende plaats heeft postgevat. 

Cottbus wint voor het eerst
Energie Cottbus heeft afgelopen weekend gewonnen en dat was dus voor het eerst dit seizoen. Het gebeurde in Berlijn. Hertha beet er zijn tanden stuk op de stugge bezoekende defensie. Het werd 0-1.

De enige club die dit seizoen nog niet won is nu Frankfurt. Dat bleef tegen Bielefeld op een 1-1-gelijkspel steken.

Wolfsburg heeft het ten slotte moeilijk om te bevestigen. Een week na de glorieuze zege tegen HSV liep het in Karlsruhe tegen de muur: 2-1.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Bundesliga

Nieuwste reacties