Tom Raes 34'
1-0
2-0
2-1
70' Abdelhakim Laref (pen)
Datum: 12/10/2008 15:00
Competitie: 2e amateurliga A
Speeldag: Speeldag 7
Stadion: Burgemeester Thienpondstadion
Het vel van de Wolven niet verkopen, vooraleer...
carol Vander Cruyssen

Toen Mathias Schamp vlak na de rust KSV Oudenaarde op 2 – 0 bracht tegen La Louviére, dacht de thuisploeg zijn schaapjes op het droge te hebben. Toch vochten de Wolven terug en zorgden er nog voor dat KSVO bibberend het einde haalde.

Onder een lekker najaarszonnetje begonnen beide ploegen aan een al te gezapig tempo. Het duurde dan ook ruim een kwartier voor de eerste opwinding kwam, toen Brewaeys zich verslikte in de bal en Omonga plots alleen op Malfait afstormde. Deze verijdelde een vroege achterstand voor de thuisploeg door knap in de voeten te duiken. Dit was meteen het sein voor KSVO om meer druk uit te oefenen op de Waalse verdediging. Echt doelgevaar leverde dat niet op, maar toch onthouden we een heel mooi vluchtschot in één tijd met buitenkant links van Mathias Schamp na een prachtige kruispass van Raes. Iets voor het half uur mocht het thuispubliek zich eindelijk opwarmen, toen doelman Duqesne een hard schot van Versyp loste, maar niemand was gevolgd. Op de 34ste minuut klom KSVO dan toch op voorsprong, na een zoveelste overtreding op Versyp. Schamp schilderde de bal perfect op het hoofd van Tom Raes, die zijn eerste van het seizoen mooi voorbij Duqesne kopte: 1-0. Drie minuten later verdubbelde dezelfde Raes, na een identieke fase, ei zo na de score, maar deze keer had de bezoekende doelman wel een goede reflex in huis. Op slag van rust kwamen de Wolven sterk opzetten. Brewaeys diende zijn doelman bij te staan op de lijn en even later redde Malfait knap de meubelen op een schot van Kaminaris. Het was pompen of verzuipen voor de thuisspelers die opgelucht het rustsignaal hoorden.

KSVO begon de 2de helft met Traoré voor de licht geblesseerde Raes en die bood, na een listig hakje, Schamp meteen een doelkans aan. Mathias kapte mooi zijn mannetje uit en met een harde schuiver zette hij KSVO op 2-0. Oudenaarde nu duidelijk op rozen en de Wolven als lammetjes naar de slachtbank, zo dacht men…

Op de 55ste minuut kwamen de bezoekers heel dichtbij de aansluitingstreffer toen na een misverstand Van Meirhaeghe met een kopbal bijna zijn eigen doelman te grazen nam. De bezoekers voerden dan 2 wissels door en gingen op zoek naar een verdiende tegentreffer. Eerst redde Malfait mooi, toen Laref na een klutsbal van dichtbij mocht aanleggen. Op de afgeweerde hoekschop pakte hij opnieuw uit met een stevige redding op een schot van Bonny. Op de 69ste minnut ging de bal op de stip, toen Malfait de doorgebroken Laref foutief van de bal zette. De ex St-Niklaasspeler zette zelf de strafschop beheerst om (2-1) en bracht meteen weer spanning in de match. Oudenaarde probeerde met De Caluwe in plaats van de moegestreden De Vleeschauwer en Bernaert voor Versyp, de ruimte nu goed te benutten. De Caluwe bracht Dejonckheere en Traoré alleen voor doel maar deze faalden telkens in de afwerking. Bernaert probeerde het dan met een solonummer, maar werd verdacht van de bal gezet. Scheidsrechter Barbry besloot echter de spanning in de match te houden, door geen penalty te fluiten. Je hebt er die voor minder de bal op de stip leggen…

Onder impuls van de gestaltrijke en balvaste Laref, probeerden de Wolven alsnog een punt uit de brand te slepen, maar de KSVO-verdediging hield, dank zij een beresterke Malfait stand.

Zo haalde de thuisploeg, zij het schuddend en bevend, een duur bevochten, maar belangrijke 2-1 overwinning en nestelt zich hiermee in de omvangrijke subtop.