Datum: 12/10/2008 15:00
Competitie: 3e amateurliga B
Speeldag: Speeldag 7
Londerzeel met drie punten naar huis

SK Londerzeel is met 0-2 gaan winnen op het veld van Eendracht Opstal. De thuisploeg zette de bezoekers nochtans een groot deel van de tweede helft onder druk, maar bleek aanvallend te onmondig.

Opstal liet in de beginfase het spel aan Londerzeel, maar probeerde er snedig uit te komen. Dat leidde tot pogingen van Miguel Solis Sanchez, Kevin Van Der Cruyssen en Jan Straetman die echter voorlangs waaiden of in de armen van Alexis Sakalis belandden. Londerzeel zette daar enkel een poging van Kevin Geets tegenover, maar kwam halverwege de eerste helft wel op voorsprong. In een luchtduel verloor Sander De Batselier de bal, scheidsrechter Yves Dullaert liet voort spelen en Kevin Geets vlamde de bal in doel. Het spel viel daarna stil en we moesten al naar de slotfase om nog kansen te zien. Eerst scoorde Nicky Melkert, maar afgekeurd wegens buitenspel en aan de overkant trapte Tim Van Driessche alleen voor Sakalis op de paal. Ook Quinten Schollaert kreeg de bal in blessuretijd niet tegen de netten.

In de tweede helft was er eerst nog een kans voor Geets, maar dan moest Londerzeel de wil van Opstal ondergaan. Dat leverde vooral hoekschoppen op en Sakalis stond zijn wankele verdediging ook nog eens met raad en daad bij. Zo haalde hij een poging van Schollaert vanonder zijn lat en kwam hij een paar keer secuur uit om het opkomende gevaar onschadelijk te maken. Met nog een kwartier te gaan kon Londerzeel eens profiteren van de gaten die er bij Opstal vielen. De ingevallen Kristof De Voeght en Chris Bruyninckx konden echter oog in oog met De Batselier Londerzeel niet op een geruststellende voorsprong brengen. Voor Kristof De Voeght bleek het enkel uitstel, want tien minuten voor tijd maakte de topscoorder van Londerzeel zijn vierde van het seizoen. De titel van man van de wedstrijd moest hij echter aan Alexis Sakalis laten en die liet in de slotfase nog eens zien waarom. Geets haalde in het strafschopgebied Redouan Chabaan onderuit, maar Sakalis pakte de zwak getrapte strafschop van Van Driessche.

Eendracht Opstal: De Batselier, Huyck, Van Wemmel, Van Der Cruyssen, Harnie, Schollaert (65’ Chaaban), Straetman, Solis Sanchez, Van Driesssche, Ben Kouidar N, Atilio (79’ Decuypere)

SK Londerzeel: Sakalis, Bamba, Melotte, Morreel, Sluyts, Van Reeth (70’ De Voeght), Poppe, Bruyninckx (85’ De Meyer), Geerinck, Melkert, Geets

Doelpunten: 20’ Geets (0-1), 81’ De Voeght (0-2)

Gele kaarten: 35’ Melkert, 37’ Bamba, 44’ Atilio, 83’ Morreel