Roma verspeelt winst

Maarten Vandenabeele

AS Roma moest genoegen nemen met een gelijkspel in Bologna en schuift zo niet op in de stand. Torino pakte eerder een belangrijke zege tegen Palermo.

De Romeinen wilden het debuut van Mihajlovic als Bolognacoach verpesten en winnen was eigenlijk een noodzaak, gezien de slechte klassering van de Giallorossi. De thuisploeg trok ten aanval en Di Vaio en Marchini kregen kleine kansen, maar scoren lukte niet. Ook Roma liet bijzonder weinig zien in de eerste helft.
Na de rust was het allemaal niet veel beter, maar in de 70e minuut viel er dan toch een doelpunt: Totti nam de bal mooi mee in de zestien en besloot keihard in doel, 0-1. Het leek voldoende voor de drie punten, maar in de extra tijd kopte Cicinho een voorzet van Di Vaio keihard in eigen doel: 1-1.

Torino won ondanks heel wat pech (3 ballen op het doelhout en een onterecht afgekeurd doelpunt) van Palermo met 1-0. Saumel besliste de wedstrijd op enkele minuten van het einde met een ver schot: 1-0. De bezoekers waren toen al herleid tot tien man na rood voor Nocerino in de 85e minuut.