Speeldag: Speeldag 11
Stadion: Stedelijk Sportcentrum Meesterstraat
Sandy Martens ontbindt duivels nog eens
carol Vander Cruyssen

In een ware propagandamatch tussen FCN Sint-Niklaas en KSV Oudenaarde, leek thuisdoelman Willockx lang de held van de match te worden… tot de pas herstelde Sandy Martens in de laatste twintig minuten zijn duivels ontbond en de scheve situatie recht zette.

De eerste wedstrijd van de 2de periode in 3de klasse A, tussen FCN en KSVO, was meteen het debuut bij de thuisploeg voor de nieuwe trainer Colin Andrews. De match begon aan een hoog tempo, met lekker combinatievoetbal langs beide kanten, maar toch was het even wachten op kansen. Rond de 6de minuut borstelde Devleeschauwer een vrijschop over en werd op hoekschop een kopslag van Raes van de lijn gekeerd. Op de 14de minuut was de thuisploeg voor het eerste gevaarlijk. Na een mooie combinatie op rechts, besloot de mee opgerukte Weytens in de grijpgrage handen van Malfait. Op hoekschop had Malfait veel geluk dat de harde kopstoot van Vertonghen via de schouder van Brewaeys over doel ging. Schamp dolde aan de overkant met zijn bewaker Gaye en besloot na een mooie solo naast. KSVO dwong rond het half uur een resem hoekschoppen af en op één daarvan, moest een FCN-verdediger opnieuw redding brengen op de lijn op kopstoot van alweer Raes en Ivan Willockx demonstreerde zijn klasse op de rebound van Bernaert. 5 seconden later moest de Caluwe ter hoogte van de middencirkel aan de noodrem hangen met een logische gele kaart er bovenop. Het tempo bleef bijzonder hoog en Malfait redde nog een poging van Belfassi. Janssens testte de kwaliteit van de handschoenen van Willockx en die duivelse Ivan ranselde de gevaarlijk indraaiende hoekschop van Devleeschauwer vanonder zijn lat. Even later was het de beurt aan FCN om een reeks hoekschoppen te krijgen, maar Malfait en zijn verdediging lieten zich op geen foutje betrappen. Op slag van rust moest Willockx alweer goed plat op een gevaarlijke lage voorzet van Schamp. Rust 0-0, na een mooie op- en neergolvende match tussen 2 aanvallend ingestelde ploegen.

De 2de helft bood wat de eerste helft niet te bieden had: doelpunten! Pas afgetrapt of slap uitverdedigen van KSVO werd afgestraft: de harde knal van Vertonghen werd eerst heel mooi afgeweerd door Malfait, maar Belfassi pikte de rebound knap tegen de netten. Oudenaarde trok meteen ten aanval en Traoré bracht vanop rechts de bal laag naar het penaltypunt, waar Gaye zijn interceptie miste en Schamp eenvoudig zijn 4de van het seizoen kon binnenprikken. 2 minuten later beging Wallez een overtreding, Belfassi solliciteerde te nadrukkelijk om een kaart, maar werd door scheidsrechter Ottevaere prompt zelf getrakteerd op geel! De staalharde vrijschop van Rodrigo De Oliveira werd onderweg in de muur even gedevieerd en plofte als een bom tegen de netten: 2-1 na 51 minuten. Willockx had meteen hierop een geweldige voetveeg op een harde schuiver van Bernaert. KSVO kreeg het even moeilijk met een duidelijk gelanceerde thuisploeg en het zag er even benard uit toen De Caluwé en Traoré hinkend dienden te worden vervangen door de wederoptredende Tim Van Gyseghem … en Sandy Martens. De thuisploeg trok op zoek naar de verlossende 3de goal en Malfait bewees een uitstekende doelman te zijn met een dubbele redding op een schot van Raeymaeckers en de rebound met het hoofd van Belfassi. Een ver wegwaaiend voorzetschot verraste Malfait nog bijna, maar viel op de achterkant van de lat. Aan de overkant was het moment van Willockx aangebroken: hij pakte met stijl een hard schot van Bernaert en had nog een ultieme reflex op de halve omhaal van Martens, die hij van onder lat hield. Nauwelijks 2 minuten later hield hij alweer zijn ploeg recht op een afgeweken schot van Bernaert, door met een geweldige lendenslag de bal in hoekschop te duwen. Oudenaarde geloofde opnieuw in zijn kansen en op de 69ste minuut scoorde Martens de 2-2. Na een mooie aanval op links, afgerond met een voorzet van Schamp, nam Martens Willockx tegenvoets. Malfait moest aan de overkant onmiddellijk met een knappe reflex de bezoekers van een nieuwe achterstand houden toen Boujouh alleen voor hem opdook. Het bleef mooie aanvallen regenen en een kwartier voor het einde kwam KSVO op voorsprong. Een voorzet van Bernaert waaide over vriend en tegenstander en leek uit te sterven over de zijlijn, maar men was daar Devleeschauwer vergeten! Koen kwam naar binnen, kapte mooi zijn tegenstander uit en schilderde de bal perfect op het hoofd van alweer Martens, die overhoeks de 2-3 binnenkopte. FCN perste er een wanhoopsoffensief uit. Belfassi besloot over het doel na een voorzet van Van Mol en Malfait ging nog knap in de voeten van Boujouh. Oudenaarde counterde naar hartenlust via de pijlsnelle Bernaert, maar Willockx bleef zijn klasse tonen. Deze propagandamatch eindigde nog met een valse noot toen Belfassi zijn 2de gele kaart kreeg voor vrijwillig handspel.
Doelpunten:

47’ : 1-0 via Belfassi,

49’ : 1-1 via Schamp,

51’ : 2-1 via Rodrigo De Oliveira,

69’ : 2-2 via Martens,

75’ : 2-3 via Martens