Speeldag: Speeldag 12
Stadion: Burgemeester Thienpondstadion
KSV Oudenaarde start sterk aan 2de periode!
carol Vander Cruyssen

De wedstrijd tussen KSVO en Wielsbeke werd in barre winterse omstandigheden gespeeld. Tussen de sneeuwvlokken door zag men best een aangename match. KSVO bleek uiteindelijk over de beste schaatsers te beschikken en haalde verdiend de 3 punten binnen!

Onder het aandachtige oog van ex KSVO-spelers D’Hollander en Van Alderweirelt, waren het de bezoekers die het best uit de startblokken schoten. Wielsbeke trok massaal ten aanval en Malfait moest plat op een vrije trap van Goeminne. Bostoen probeerde het ook vanop afstand, maar de ex Denderdoelman bewijst week na week een echte klasbak te zijn. Rond de 10de minuut herstelde de thuisploeg het evenwicht en bij de eerste kans was het bijna raak. Schamp bediende Martens en die legde de bal terug tot in de loop van Versyp. Zijn knal werd klasrijk uit de kruising gezweefd door Tielens. Even later zwiepte Schamp een vrijschop voor doel, de bal kwam plots voor de neus van de mee opgerukte Brewaeys, maar die kopte te zwak in de handen van Tielens. De thuisploeg werd nu duidelijk de betere in het spel en Martens werd na een combinatie tussen Schamp en Bernaert vrijgespeeld voor doel, maar Tielens redde alweer knap de meubelen. Halverwege de eerste helft moest de ex Harelbekedoelman zich toch gewonnen geven op een vrijschop van Schamp, mooi afgerond door Sandy Martens (1-0). Even later kregen we een identieke fase, maar deze keer had Martens pech met een knal op de onderkant van de lat. KSVO bleef drukken en alweer Schamp besloot op de doelman na een mooie solo. Even later werd Martens opnieuw vrijgespeeld, maar zijn poging verdween in hoekschop. Deze werd onvoldoende afgeweerd door de bezoekers en Schamp kon laag voorzetten, de bal werd door zowat iedereen gemist, behalve door Devleeschauwer die Raes bediende en Tom knalde zijn 3de seizoenstreffer binnen (2-0). KSVO probeerde voor de rust zijn tegenstander definitief KO te zetten, maar Tielens redde knap de kopbal van Versyp.

Wielsbeke begon de 2de helft met een extra spits, maar de thuisploeg sloeg onmiddellijk keihard toe. Bernaert bracht knap voor doel, waar Schamp in één tijd de bal binnenborstelde: 3-0 na 48 minuten. De bezoekers bleven moedig op zoek naar dat doelpuntje, maar Oudenaarde counterde naar hartenlust. Bernaert zette 3 man in de wind en kwam alleen voor Tielens. Renzy redde echter alweer schitterend en hield zo zijn ploeg in de match. Op het ondertussen loodzware veld sloop wat nonchalance in het spel van de thuisploeg en balverlies van Raes, centraal op het middenveld, werd afgestraft door Vanwijnsberghe, die droog de 3-1 binnenknalde. De West-Vlamingen roken opnieuw hun kans een trokken op zoek naar de aansluitingstreffer. De thuisploeg had kennelijk zijn beste pijlen verschoten en Wielsbeke scoorde bijna een 2de keer, maar een ultieme voetreflex van Malfait deed de poging van Vanwijnsberghe nog verdwijnen in hoekschop. Even later moest Malfait opnieuw redding brengen na een scrimmage op hoekschop. Oudenaarde probeerde in het laatste kwartier met enkele wissels de wedstrijd opnieuw in handen te krijgen. De laatste poging was voor bezoeker Windels, maar zijn hard schot zoefde nipt naast.

Oudenaarde hield uiteindelijk verdiend de 3 punten thuis tegen een moedig Wielsbeke en nestelt zich met een 6 op 6 comfortabel in de kop van de 2de periode.

Doelpunten:

22’ 1-0 via Martens,

36’ 2-0 via Raes,

48’ 3-0 via Schamp,

61’ 3-1 via Vanwijnsberghe