Ancelotti hekelt arbitrage in Italië

Mathias Dumarey
| 0 reacties
Ancelotti hekelt arbitrage in Italië

AC Milan verloor gisterenavond twee kostbare punten op het veld van Torino. Carlo Ancelotti, de trainer van de 'Rossoneri', was niet te spreken over de arbitrage van scheidsrechter Stefano Farina.

FC Torino kon in de hele tweede helft geen weerwerk bieden tegenover de 1-2-achterstand tegen AC Milan. In de slotfase echter beging Milan-verdediger Kakha Kaladze hands in het strafschopgebied met een elfmeter voor de thuisploeg tot gevolg. Volgens Milan-coach Carlo Ancelotti was het een penalty in geschenkverpakking.

"Ik wil niet met een beschuldigende vinger wijzen naar Stefano Farina. Ik wil alleen zeggen dat we de afgelopen zomer met de scheidsrechters hebben gesproken over de handsregel. In het geval dat de bal van richting wordt veranderd en via een ander deel van het lichaam op iemands hand komt, is er geen sprake van opzet", aldus Ancelotti na het 2-2-gelijkspel.

Dat was ook wat er gebeurde in de bewuste fase met Kaladze. De verdediger stond dicht bij tegenstander Alessandro Rosina en kreeg de bal met volle snelheid tegen de arm. De penalty die hiervoor gefloten werd was voor Milan extra wrang omdat een gelijksoortige situatie met Ronaldinho in de hoofdrol aan de overkant niet was gefloten.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Serie A

Nieuwste reacties