Speeldag: Speeldag 15
Stadion: Stamford Bridge
Arsenal redt titelkansen op Stamford Bridge
Kevin Vanbuggenhout

In Engeland was de laatste wedstrijd van het weekend de topper tussen Chelsea en Arsenal. Chelsea kwam 1-0 voor, maar Arsenal keerde de situatie om na rust: 1-2 voor The Gunners.

Aan het eind van het eerste kwartier kreeg Arsenal een eerste goede kans. Fabregas kon aan de tweede paal een voorzet van Adebayor inschieten. Cech redde met de voet en Gallas kreeg de rebound ook niet tegen de netten. Chelsea zou met een gelukje op voorsprong komen. Almunia plukte een hoekschop van Lampard uit de lucht, maar gaf de bal al snel terug aan Chelsea. De bal belandde uiteindelijk bij Bosingwa, zijn voorzet werd door Djourou ongelukkig in eigen doel gewerkt: 1-0. Drie minuten later redde Cech een schot van Van Persie.

Chelsea speelde de bal in het begin van de tweede helft goed rond, maar incasseerde toch voor het eerst dit seizoen een tegendoelpunt in een tweede helft. Denilson speelde de bal door naar Van Persie. De Nederlander knalde de bal vanuit buitenspelpositie prachtig in doel. De lijnrechter hield zijn vlag naar beneden en dus stond het 1-1. Drie minuten later was het zowaar 1-2. Adebayor kopte een vrije trap goed door en Van Persie schoot in de draai binnen. In de blessuretijd kreeg Arsenal nog de kans om het helemaal af te maken, maar de aanname van Denilson was niet goed genoeg. Het bleef 1-2, Arsenal pakte drie belangrijke punten op het veld van Chelsea.

Deze derbynederlaag was voor Chelsea al de tweede thuisnederlaag van het seizoen. Desondanks blijft Chelsea leider, zij het met evenveel punten dan Liverpool dat overigens wel een match minder gespeeld heeft. Arsenal toonde dat het nog niet volledig uit de titelstrijd geslagen is. Een nederlaag had Arsenal op 13 punten van Chelsea gezet, nu is de situatie enigszins anders. Arsenal staat vierde op zeven punten van de leiders.