Pikt Milan de draad weer op?

Maarten Vandenabeele
| 1 reacties
Pikt Milan de draad weer op?
Foto: © SC

De jongste weken kreeg Milan enkele klappen, waardoor het welslagen van het seizoen weer op de helling komt te staan. De hoogste tijd voor een reactie dus: in de thuiswedstrijd tegen Catania is een misstap verboden.

Nadat de Rossoneri enkele weken terug voor het eerst in vier jaar nog eens aan de leiding stonden van de Serie A, begon de motor te sputteren: de voorsprong op Inter is intussen veranderd in een achterstand van 6 punten. Woensdag werd Milan dan nog gewipt in de Coppa Italia, na een thuisnederlaag tegen Lazio. Om de tifosi te paaien wordt er dus het best overtuigend gewonnen dit weekend.
De defensie kreeg de jongste dagen bakken kritiek. Toch heeft Ancelotti daar voorlopig weinig wisselmogelijkheden: Jankulovski en Zambrotta zijn de logische flanken en Maldini en Bonera (foto) lijken de meeste kansen te hebben op een basisstek. Voorin is Pato licht onzeker, maar vermoedelijk start hij toch diep in de spits.
Bij tegenstander Catania is centrale verdediger Terlizzi een twijfelgeval. Voor het overige kan Zenga over al zijn mannen beschikken.

Inter speelt zaterdag de topper in Rome, tegen Lazio. De Romeinen zitten, na een schitterende start, in een mindere periode en moeten eigenlijk winnen om de aansluiting met de kop te behouden. De Nerazzurri kunnen daarentegen weer een krachtig signaal naar de titelconcurrenten zenden, als ze winnen in het Stadio Olimpico.
Rossi kan in elk geval zijn sterkste elf op het veld zetten. Lichtsteiner sukkelt nog wat met een blessure, maar de Zwitser haalt de wedstrijd wellicht wel. De coach twijfelt nog tussen zijn klassieke driemansvoorhoede of een variant met Mauri achter twee spitsen, waardoor Rocchi naast de ploeg zou vallen.
Mourinho neemt Quaresma terug in de selectie op, maar Adriano (die deze week met griep sukkelde) en Balotelli (foto) vallen uit de boot. Vooral de jonge Afro-Italiaan lijkt momenteel geen te beste relatie te hebebn met zijn coach: hij moet zijn waarde bewijzen met het Primaverateam.

Juventus is verplicht de drie punten mee te pakken bij Lecce. Ranieri wijzigt zijn ploeg wellicht nauwelijks. Enkel de geblesseerde Camoranesi wordt vervangen door Marchionni. Voor het eerst sinds lang behoort Zanetti terug tot de selectie. Grygera, Molinaro en Legrottaglie zitten op een gele kaart van schorsing, wat hen de topper met Milan zou kosten.

Zondagavond wordt de derby van Genua gespeeld. Genoa, veel hoger in de stand dan Sampdoria, is de 'uitploeg' en start als favoriet. Vanden Borre krijgt wellicht weer het vertrouwen van Gasperini. Sampdoria liet een aantal spelers rusten tegen Standard in het vooruitzicht van de derby: van de basisploeg is enkel international Palombo, wegens een blessure, niet paraat.

De andere wedstrijden van de vijftiende speeldag:

Chievo - Roma
Atalanta - Udinese
Cagliari - Palermo
Napoli - Siena
Reggina - Bologna
Torino - Fiorentina


Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Serie A

Nieuwste reacties