Du Chatinier volgt Van Hanegem op

Nico Wieme
| 0 reacties
Du Chatinier volgt Van Hanegem op

Ton du Chatinier is door het Utrechtbestuur aangesteld als nieuwe hoofdcoach. De voormalige assistent van de ontslagen Willem van Hanegem moet het komende halfjaar de leemte opvullen die ‘de kromme’ achterliet.

FC Utrecht ontsloeg begin deze week Willem van Hanegem als hoofdcoach. Als opvolger stelde eigenaar Frans Van Seumeren Ton du Chatinier aan. “Hij heeft zich de afgelopen tijd op een goede manier laten zien, is recht voor zijn raap en heeft ook de echte Utrechtse humor”, aldus Van Seumeren.
 
Du Chatinier is echter nog bezig met een cursus Coach Betaald Voetbal en mag nog niet als hoofdtrainer op de bank zitten. “We zullen dispensatie moeten aanvragen of hem anders in een combinatie moeten laten werken met iemand die de papieren wel heeft. Bij ons is dat momenteel alleen Henk Vonk”, zegt Van Seumeren.
 
“Een combinatie van Du Chatinier en Vonk is een optie, maar eerst moet blijken of de KNVB dat acceptabel vindt. Bij de laatste wedstrijd voor de winterstop tegen Roda JC zullen in ieder geval Du Chatinier en Robert Roest op de bank zitten”, verklaart Utrechts sterke man.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nederlandse Eredivisie

Nieuwste reacties