Voorzitter van Roda JC weggepest

Jimmy Wouters
| 0 reacties
Voorzitter van Roda JC weggepest

Servé Kuijer is opgestapt als voorzitter van Roda JC. Hij besloot gisteren om alle bestuurstaken met onmiddellijke ingang neer te leggen. De reden hiervoor zijn de aanhoudende dreigementen aan hem en zijn gezin.

Kuijer wordt al weken bedreigd door enkele Limburgse supporters vanwege zijn betrokkenheid bij de haalbaarheidsstudie van Topvoetbal in Limburg. Roda JC betreurt de gang van zaken die heeft geleid tot dit besluit zeer.

Olaf van Eindhoven, momenteel vice-voorzitter, zal als waarnemend voorzitter de taken van Servé Kuijer overnemen en ook als zodanig zitting nemen in de Stichting Topvoetbal in Limburg.

Servé Kuijer trad in september 1988 aan als voorzitter van Roda JC. Hij vervulde deze functie tot september 1991 waarna hij directeur werd van Roda JC tot september 1995. In april 2004 werd hij opnieuw gekozen tot voorzitter en was als zodanig steeds het boegbeeld van Roda JC. 

"Als het veilige gevoel van het gezin wordt aangetast, weet je dat de grens is bereikt en wat je te doen staat", aldus Kuijer. "Roda JC speelt al 35 jaar onafgebroken op het hoogste niveau voetbal in Nederland. Slechts vier andere clubs kunnen dit zeggen. Een club die vaak meestrijdt voor de Europese tickets. Dat is het echte erfgoed van Roda JC en dat moet iedereen die het echt goed meent met onze mooie club ondersteunen. Ook al zou dit kunnen betekenen dat je op individueel niveau misschien concessies moet doen."
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nederlandse Eredivisie

Nieuwste reacties