Stadion: Emirates Stadium
Arsenal moeizaam voorbij Portsmouth
Kevin Vanbuggenhout

Arsenal kan zich in de Premier League geen puntenverlies meer permitteren. The Gunners werden getest door Portsmouth, maar een laat kopbaldoelpunt van Gallas volstond voor de zege.

In een zeer matige eerste helft ontsnapte Arsenal aan een achterstand. Hughes zette voor vanop rechts en Crouch kopte tegen de paal. Even voorbij het halfuur had Arsenal zelf een schitterende kans om de score te openen. Adebayor sprintte richting doel en ging voorbij James. Campbell en Distin konden de 1-0 alsnog verijdelen.
Kort na rust was Arsenal terug dicht bij een doelpunt. James loste een hoekschop en Silvestre kon koppen. Er stonden nog een drietal Pompey-verdedigers goed opgesteld en Bouba Diop kon de bal nog voor de lijn keren. Op het uur was er nog zo'n kans. James bokste de bal in de voeten van Adebayor. De aanvaller van Arsenal trapte in het zijnet. Portsmouth stelde in de tweede helft aanvallend weinig voor, maar bleef wel goed verdedigen. Arsenal kampte met een gebrek aan creativiteit en de tijd tikte weg. James hield Nasri van een doelpunt, maar negen minuten voor tijd was het toch raak. Na een vrije trap van Denilson verloor James het luchtduel van Gallas en de Fransman kopte binnen: 1-0. Dat was meteen ook de eindstand.
Arsenal beleefde een moeilijke namiddag, maar hield wel de drie punten in eigen huis. Portsmouth had wellicht recht op een punt, maar bleef alweer met lege handen achter. Arsenal staat momenteel vierde in de Premier League, Portsmouth zakt naar de twaalfde plaats.