Speeldag: Speeldag 20
Stadion: Ewood Park
City pakt punt na miraculeuze slotfase
Kevin Vanbuggenhout

Blackburn Rovers en Manchester City gaven elkaar partij op Ewood Park. Beide ploegen stonden onderaan wat van deze wedstrijd een degradatieduel maakte. Blackburn had de zege binnen handbereik, maar City maakte in de slotseconden gelijk.

De wedstrijd begon aan een hoog tempo en ook een paar scheidsrechterlijke vergissingen. Scheidsrechter Howard Webb eiste de aandacht op. Ireland beging handspel in de eigen zestien, Webb liet echter verderspelen. Dat zou hij kort hierna compenseren. Ooijer haakte Robinho in het strafschopgebied, City werd een zuivere strafschop onthouden. Een dol eerste kwartier was nog niet aan zijn einde gekomen. Elano tikte de bal tot bij Caicedo. De spits nam de bal goed mee en leverde een uitstekende voorzet af. Robinho stond helemaal vrij en kopte van dichtbij naast. In de blessuretijd van een gelijkopgaande eerste helft klom Blackburn op voorsprong. Na een lage voorzet van Emerson bracht Roberts met een knap hakje de bal in de loop van McCarthy. Laatstgenoemde plaatste de bal beheerst in doel: 1-0.

Manchester City kwam in de tweede helft op een zucht van de gelijkmaker. Na een goede lange bal van Elano kopte Wright-Phillips achterwaarts tegen de paal. City kwam wel terug aan de bal en Ireland plaatste de bal net naast. In de slotfase verhoogde Man City de druk, al bleven de Blackburn Rovers goed verdedigen. Zes minuten voor tijd leek de match beslist. Samba liftte de bal mooi de lucht in, de vrijgelaten Roberts kopte de 2-0 binnen. Over&out zo leek het, maar dat was buiten een miraculeuze comeback van Manchester City gerekend. In de 88ste minuut kopte Ooijer de bal recht naar Sturridge. De invaller trapte in één tijd knap voorbij Robinson. Diep in blessuretijd werd het 2-2. Sturridge speelde een splijtende pass tot bij de vrijstaande Robinho. De Braziliaan werkte heel beheerst af en sloeg Blackburn met verstomming: 2-2.

Blackburn Rovers had drie belangrijke punten voor het grijpen. In een dolle slotfase maakte Manchester City met twee late doelpunten er een billijk gelijkspel van. Vincent Kompany speelde de hele wedstrijd. Blackburn blijft 19de en heeft nu evenveel punten dan rode lantaarn West Bromwich. Man City stijgt door dit gelijkspel naar de 13de plaats.