Speeldag: Speeldag 20
Stadion: St. James Park
Reds op dreef in Newcastle
Yves Dekoning

Leider Liverpool FC is met 1-5 gaan winnen op het veld van Newcastle. De Magpies blijven op de sukkel en deze zware nederlaag zal het vertrouwen niet herstellen. De Reds lopen uit op achtervolger Chelsea dat 2-2 gelijk speelde tegen Fulham.

In de beginfase kon Shay Given Newcastle nog rechthouden, maar met een zondvloed aan kansen kon een doelpunt niet uitblijven. Given moest redding brengen bij pogingen van Dirk Kuijt en Steven Gerrard. Lucas Leiva miste een enorme kans en Sami Hyypiä kopte naast. Bij een tweede kopbal van de Fin moest Charles N'Zogbia op de lijn redding brengen. Uiteindelijk zorgde aanvoerder Gerrard met een hoge trap in de 31ste minuut voor de oververdiende 0-1. Vijf minuten later mocht Hyypiä opnieuw koppen en dit keer was het prijs, 0-2. Given voorkwam de 3-0 bij een nieuwe poging van Hyypiä. Newcastle kwam zowaar terug tot 1-2 vlak voor rust. David Edgar profiteerde van een tamme Liverpooldefensie om binnen te koppen.

Newcastle kwam na het interval niet beter voor de dag. De tweede helft was amper vijf minuten bezig toen niemand de bal wegkreeg bij een hoekschop en Ryan Babel simpel binnen mocht tikken. De Magpies waren een maatje te klein voor de Reds, maar kwamen wel bijna terug tot 2-3. Het afstandsschot van invaller Geremi raakte de dwarsligger. In de 66ste minuut mocht Gerrard alleen op Given af en hij wipte de bal knap over de keeper. Dertien minuten voor tijd mocht Xabi Alonso vanop de stip de 1-5 eindstand vastleggen. Given voorkwam op het einde een nog zwaardere afstraffing. Liverpool won op indrukwekkende wijze van Newcastle en het had gemakkelijk tien keer kunnen scoren.