Degradatieploeg bedwingt Inter

Maarten Vandenabeele
| 9 reacties

Inter heeft niet helemaal kunnen profiteren van de uitschuiver van Juventus. De Nerazzurri raakten thuis niet voorbij Torino. Genoa is weer steviger vierde.

Inter en Torino maakten er in de eerste helft maar een slappe vertoning van. Het publiek werd enkel opgeschrikt door een goed gemikte kopbal van Cruz na 33 minuten, maar doelman Sereni was bij de les.
De tweede helft was meteen andere koek: er was nauwelijks afgetrapt toen Bianchi de bezoekers verrassend op 0-1 kopte. De Granata kropen nu achteruit en kansen voor Inter konden niet uitblijven. In de 58e minuut kopte Burdisso de gelijkmaker tegen de netten: 1-1. Daarop volgde een offensief van Inter om de drie punten thuis te houden, maar een schitterende redding van Sereni, met hulp van de paal, hield Crespo van de 2-1. Ook Ibrahimovic vond nog de paal op zijn weg en Quaresma verkwanselde een uitstekende mogelijkheid kort voor tijd.

Genoa, met Vanden Borre aan de aftrap, won nipt van Palermo. De beslissing viel in de staart van de wedstrijd: pas in de 88e minuut vond de thuisploeg via Criscito een opening, 1-0.

AS Roma, zonder Totti, Baptista en Vucinic, kon niet winnen bij Reggina, de rode lantaarn. Kort voor de pauze kreeg de thuisploeg een strafschop, na een fout van Mexes op Corradi (foto). De aanvaller van Reggina ging zelf achter de bal staan en faalde niet: 1-0. De Giallorossi reageerden nog voor de rust: Pizarro kon met een verre knal doelman Campagnolo verschalken, 1-1.
Net voor het uur kregen ook de bezoekers een strafschop. Pizarro raakte niet voorbij de doelman, maar in de rebound was hij wel succesvol: 1-2. Een flater van verdediger Loria, zo'n 10 minuten voor tijd, stelde Cozza nog in staat gelijk te maken: 2-2.

Chievo en Sampdoria hielden elkaar in evenwicht. Pazzini bracht de bezoekers op 0-1, maar Rigoni scoorde vrijwel meteen tegen: 1-1.

Atalanta won met het kleinste verschil van Catania dankzij een doelpunt van Guarente en een blunderende grensrechter, die een geldig doelpunt van Mascara afvlagde voor buitenspel: 1-0.

Lecce won bij Siena. Tiribocchi scoorde na een kwartier spelen, 0-1, maar nog voor de rust kreeg Giacomazzi zijn tweede gele prent en Lecce moest met zijn tienen verder. Toch kwamen de bezoekers op 0-2, via Castillo. Een stormloop van de thuisploeg leverde enkel nog de eerredder van Ghezzal op: 1-2.

Bologna - Fiorentina werd uitgesteld tot morgen wegens de sneeuw. Gisteren al won Cagliari in Turijn tegen Juventus (2-3) en speelden Napoli en udinese 2-2 gelijk.

Vanavond kan Milan de grote winnaar van de speeldag worden, maar dan moeten de Rossoneri wel voorbij Lazio.