Hoffenheim en HSV winnen niet, Schalke wel

Philippe Crols
| 3 reacties

Op de negentiende speeldag heeft Hoffenheim puntenverlies geleden. De leider kwam op bezoek bij Borussia Mönchengladbach niet verder dan 1-1. Verder noteerden we overwinningen voor Schalke 04 en VfB Stuttgart.

Hoffenheim begon als leider aan de partij in Gladbach. Net voor rust scoorde Alexander Baumjohann voor de thuisploeg. Demba Ba was voor de bezoekers dicht bij een goal. Tien minuten voor tijd trof hij met een omhaal de dwarsligger. De wedstrijd stevende af op 1-0, maar in de slotfase scoorde invaller Wellington de gelijkmaker. Logan Bailly speelde net als Filip Daems de hele wedstrijd voor de thuisploeg terwijl Dante Bonfim nog steeds niet fit was.

Hoffenheim blijft ondanks het gelijkspel alleen leider, want Hamburger SV gaf in Karlsruhe een 0-2-voorsprong weg. Paolo Guererro leek met een vroege goal in elke helft de thuisploeg de das om te doen. Een minuut na het tweede doelpunt van de bezoekende spits, trof Sebastian Freis raak namens Karlsruhe. Giovanni Federico scoorde enkele minuten later de gelijkmaker. Mladen Petric (vorige week nog de held tegen Bayern) kreeg een kwartier voor tijd nog rood. Ook de thuisploeg stapte niet met elf het terrein af. Marco Engelhardt kreeg eveneens een rood karton. De wedstrijd leek te eindigen op een gelijkspel, maar in de derde minuut van de toegevoegde tijd gebeurde het onwaarschijnlijke. Freis kopte de 3-2 binnen.

Schalke 04 boekte een broodnodige zege tegen Werder Bremen. Benedikt Höwedes scoorde vroeg in de tweede helft de enige goal van de partij.

Bayer Leverkusen keek na drie minuten al tegen een achterstand aan tegen Stuttgart. Mario Gomez (foto) was de doelpuntenmaker van dienst. Net na rust kreeg Arturo Vidal ook nog eens zijn tweede gele kaart van de partij en toen Thomas Hitzlsperger er niet veel later 0-2 van maakte, leek het over en uit te zijn voor Bayer. Twintig minuten voor tijd scoorde Stefan Kiessling nog wel tegen. Toch verloor Leverkusen de wedstrijd. Mario Gomez lukte een kwartier voor tijd zijn tweede van de middag en helemaal op het einde vloerde Lukas Sinkiewicz zijn eigen doelman. Het slotakkoord was nog voor Angelos Charisteas. Hij legde de 2-4-eindstand vast.

Marco Russ en Martin Fenin zorgden namens Frankfurt voor de goals tegen Köln. Die doelpunten leverden echter geen drie punten op, want Köln scoorde via de onvermijdelijke Milivoje Novakovic eveneens twee maal. Het tweede doelpunt van de bezoekers kwam er na een strafschop. Chris maakte een fout op Sergiu Radu en kreeg een rode kaart.

Twee treffers van Edin Dzeko voor Wolfsburg volstonden dan weer om Bochum met 2-0 te verslaan.