Inter loopt uit

Maarten Vandenabeele
| 17 reacties

Inter won vrij makkelijk bij Lecce en kreeg onverwachts goed nieuws enkele uren later: eerste achtervolger én stadsgenoot Milan raakte niet voorbij rode lantaarn Reggina.

Lecce - Inter 0-3

Inter slaagde er opnieuw in vroeg te scoren, zoals wel vaker dit seizoen: in de 11de minuut stak Cambiasso een bal door tot bij Ibrahimovic, die niet buitenspel was gezet. De Zweed draaide en schoot snoeihard in de dichtste hoek, 0-1. Thuisploeg Lecce nam daarna het initiatief en zocht de gelijkmaker, maar behalve bij een kopbal van Stendardo, uitstekend gered door Julio Cesar, was er geen direct gevaar voor Inter.

Na de pauze moest Lecce wat gas terugnemen en in de 72de minuut viel de match in een definitieve plooi: Santon zette voor vanaf links en Figo kopte perfect in de verste hoek, 0-2. De veer was gebroken bij Lecce en Stankovic kopte nog de zware 0-3 tegen de netten.

Milan - Reggina 1-1

Reggina trad onbevreesd aan in San Siro en was voor de rust de betere ploeg. In de 19de minuut haalde Flamini wel het zwaar geschut boven, maar Campagnolo kon redden. Het werd heel stil in het stadion toen Di Gennaro een assist van Corradi omzette: 0-1 in de 33ste minuut. Ronaldinho kwam nog dicht bij de gelijkmaker voor de pauze, maar zijn inzet ging net voorbij de paal buiten.

Na de pauze raakte Kakà de paal. Seedorf scoorde in de rebound, maar het doelpunt werd voor voorafgaandelijk hands afgekeurd. Toch kwamen de Rossoneri even later langszij: Pato werd foutief afgestopt in de zestien en Kakà faalde niet vanaf 11 meter, 1-1.
Wat Milan daarna ook probeerde, een tweede doelpunt zat er niet meer in. Tot overmaat van ramp moest Kakà de strijd staken met een blessure. In de extra tijd kwam de thuisploeg bovendien heel goed weg, toen Corradi net over de kruising besloot.

Inter heeft nu 8 punten voorsprong op Milan en 10 op Juventus, dat morgen wel nog speelt in Catania. (NW)