NAC haalt Schilder weg bij Ajax

Mathias Dumarey
| 1 reacties
NAC haalt Schilder weg bij Ajax
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

NAC Breda heeft met Robbert Schilder (foto) zijn eerste aanwinst voor volgend seizoen beet. Binnenkort zal de middenvelder, die ook in de verdediging uit de voeten kan, een contract ondertekenen, dat hem vier jaar lang in Breda moet houden.

NAC Breda had ook al in de zomerperiode geprobeerd om de 22-jarige Robbert Schilder naar Breda te halen, maar dat stuitte toen op een njet van Ajaxtrainer Marco Van Basten, hoewel beide clubs dicht bij een akkoord waren. Van Basten zag in zijn kern nogal wat spelers met blessureleed en vond dat hij Schilder nog zou kunnen gebruiken.

Schilder kwam tot dusver niet verder dan zeven optredens in het eerste elftal van Ajax. De jonge Nederlander wilde andere oorden opzoeken en kan vanaf volgend seizoen dus toch bij NAC Breda terecht. In Brabant zijn ze tevreden met diens komst. 

"We hadden al langer Robbert in het vizier. Hij is een erg talentvolle speler met een mooie toekomst in het vooruitzicht", zegt Earnest Stewart, de technisch directeur van NAC, vandaag op de website van de club.

Schilder maakte op 17-jarige leeftijd de overstap naar het eerste elftal van Ajax, maar hij kon nooit definitief doorbreken. Hij werd ondertussen ook al twee keer tussentijds uitgeleend aan Heracles Almelo waar hij al bewees het niveau van de Eredivisie aan te kunnen. Schilder had ook een aflopend contract in Amsterdam. (NW)
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nederlandse Eredivisie

Nieuwste reacties