PSV investeert in Chinese geldbron

Jeroen Pyl
| 2 reacties
PSV investeert in Chinese geldbron
Foto: © SC

Landskampioen PSV heeft grote plannen met kersverse aanwinst Zhou Haibin. Met de aankoop van de Chinese middenvelder tracht PSV nu haar duels te verkopen aan een Chinese televisiezender.

Zhou tekende gisteren een contract van één jaar met een optie voor twee seizoenen extra bij de Eindhovenaren. Daarmee volgt de 23-jarige Sun Xiang op, die de allereerste Chinese PSV'er ooit was in het seizoen 2006-2007.

 

Commercieel directeur Marcel van den Bunder windt er in De Telegraaf geen doekjes om. Hij hoopt serieus munt te kunnen slaan uit de nieuwe aanwinst. “Destijds hadden we met Xiang ook een commercieel plan, dat enkele honderdduizenden euro’s opleverde. Dat plan gaan we nu bijstellen om te zien wat er allemaal mogelijk is. Natuurlijk zal Zhou wel aan spelen moeten toekomen.”

 

De verdedigende middenvelder staat in eigen land bekend als een ware topspeler. Met zijn voormalige ploeg Shandong Luneng Taishan veroverde de 35-voudige international twee landstitels. Hij was tevens ook aanvoerder van het Olympisch elftal afgelopen zomer. “Net daarom is het verkopen van onze wedstrijden zo interessant”, besluit van den Bunder.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nederlandse Eredivisie

Nieuwste reacties