Gladbach hoopt op stunt tegen Werder

Philippe Crols
| 3 reacties
Gladbach hoopt op stunt tegen Werder
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Vorige week gebeurde er heel wat in de Duitse Bundesliga. Ook komend weekend belooft interessant te worden. Zo krijgen we onder andere Hoffenheim-Leverkusen en Hertha-Bayern voorgeschoteld. Onderaan probeert Gladbach te stunten aan de Weser.

Hertha kan de macht grijpen
Hoffenheim verloor vorige week punten op bezoek bij Borussia Mönchengladbach. Komend weekend krijgt de leider in eigen huis het bezoek van Leverkusen. Dat team heeft het moeilijk in het begin van de tweede seizoenshelft, maar gaat in Hoffenheim wel op zoek naar aansluiting met de top-4. Als Hoffenheim niet wint, kunnen Hertha Berlijn en Bayern München een gooi doen naar de leiding. 

Hertha staat op twee punten van Hoffenheim, Bayern telt een punt minder dan de promovendus. Wie zaterdag de onderlinge confrontatie wint, doet dus een gouden zaak. Hamburger SV telt drie punten minder dan Hoffenheim en kan op vrijdag en zaterdag kijken wat de concurrentie doet vooraleer zondag Bielefeld in eigen huis partij te geven.

Gladbach op bezoek in Bremen 
Bij Gladbach rommelt het behoorlijk. Spelers en trainer kunnen blijkbaar moeilijk door dezelfde deur, maar toch moeten er komend weekend best punten verzameld worden in de strijd om het behoud. Aanvoerder Filip Daems trekt met zijn team naar Bremen. Punten pakken is aan de Weser dit seizoen alles behalve onmogelijk. Thomas Schaaf staat met zijn team voorlopig slechts op de tiende plaats.

Een echt degradatieduel staat er komend weekend niet op het menu. Daarvoor staat Köln te hoog gerangschikt. Het ontvangt komend weekend Karlsruhe, de zestiende in de stand, maar bovenal de nieuwe club van de omstreden Dino Drpic.

Subtop
Stuttgart won vorige week bij Leverkusen en is met een zes op zes uitstekend aan de tweede ronde begonnen. Winst in Hannover betekent de definitieve aansluiting bij de subtop. Datzelfde geldt eigenlijk voor Dortmund, Schalke en Wolfsburg. Zij hebben allemaal een punt minder dan Stuttgart. Schalke gaat zaterdag op bezoek bij Bochum, een streekderby. Ook Wolfsburg heeft een verplaatsing voor de boeg. De spelers van Felix Magath (foto) zijn komend weekend te gast in Hannover. Dortmund krijgt op papier de makkelijkste opdracht. Het ontmoet thuis Cottbus. (NW)
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Bundesliga

Nieuwste reacties