Analyse Antwerpse eerste provinciale

Philippe Crols
| 0 reacties
Antwerpse eerste provinciale
Foto: © SC

Er moet al heel wat gebeuren wil Kontich zich nog redden in eerste provinciale. De rode lantaarn begon goed aan de terugronde, maar viel inmiddels opnieuw stil. Bovenaan is er van stilvallen geen sprake bij leider Oosterzonen.

Oosterzonen blijft winnen, Kontich verliezen

We zijn inmiddels al 22 speeldagen ver en promovendus Oosterzonen zit al aan 58 punten. Dat zijn er acht meer dan dichtste achtervolger Zwarte Leeuw. De top-2 bracht zijn wedstrijd tot een goed einde. Zwarte Leeuw kreeg thuis subtopper Katelijne op bezoek en won met 2-0. Oosterzonen had zaterdagavond aan een goaltje genoeg om de volle buit mee naar huis te nemen. Nieuwmoer, de derde in de stand, bleef verweesd en zonder punten achter en haakt definitief af in de titelstrijd.

Rode lantaarn Kontich kende een kleine opflakkering na de winterstop, maar de afgelopen weken maakte het toch opnieuw meermaals kennis met de nederlaag. Zaterdagavond was Houtvenne nipt te sterk voor de rode lantaarn (1-0).

Degradatie

Staartploeg Wuustwezel heeft een goede zaak gedaan. Het won niet, maar het maakte wel een einde aan de goede reeks van FC De Kempen. De wedstrijd eindigde op 1-1. Wel meerde teams pakten punten onderaan. Zo speelde Ternesse, de voorlaatste, eveneens 1-1 gelijk bij Branddonk. Ternesse blijft wel voorlaatste, want Edegem won. Dat gebeurde met 2-1 in eigen huis tegen Arendonk. Ook 's Gravenwezel pakte de volle buit. Het won met 1-2 bij Vlimmeren.

In de middenmoot zegevierde Wijnegem bij Herentals.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Antwerpen (1)

Nieuwste reacties