Speeldag: Speeldag 22
Stadion: Burgemeester Thienpondstadion
Diegem verrast ook Oudenaarde in eigen huis
carol Vander Cruyssen

Diegem maakt er dit jaar een hobby van om de topploegen in het zand te doen bijten. Het klopte 2 keer leider Wetteren, deed buur Woluwe-Zaventem de das om en ook Péruwelz moest vrede nemen met een gelijkspel. Het nieuwe slachtoffer heet KSV Oudenaarde

De thuisploeg liet van in de beginfase blijken, dat ze een vroeg voorsprong wilden opbouwen en dat leverde meteen heel wat hoekschoppen op. Op 1 ervan verschalkte Van Haemel ei-zo-na zijn eigen doelman, maar de bal strandde in het zijnet. Diegem liet ook meteen blijken wat hun intenties waren: vanuit een goede organisatie en gesloten verdediging er bliksemsnel uitkomen op de counter. Maar iets voorbij het kwartier zorgde KSVO plots voor een tempoversnelling. Schamp, die de ganse match een dubbele dekking genoot, bediende de achter zijn rug wegspurtende Vandenbroeck en deze leverde de perfecte assist aan Koen Versyp, die mooi binnenkopte. 1-0 na een copy-book aanval.

Maar op het half uur viel de gelijkmaker als een DHL-pakje uit de lucht! Van Hamel kopte een vrijschop door tot bij Omar Goudafi die iets vlugger op de bal was dan Malfait: 1-1. De thuisdoelman werd hierbij wel zwaar geraakt aan het hoofd en een diepe hoofdwonde van een 10 centimeter diende te worden gehecht. Reservedoelman Balcaen, mocht voor een 2de maal dit seizoen zijn plaats onder de lat terug innemen.

In een voor de rest kleurloze 1ste helft, diende ref Karim Saadouni nog een brandje te blussen langs de zijlijn, toen hij dreigde Diegem-trainer Wielandts uit de neutrale zone te verwijzen, nadat die het verbaal aan de stok had met De Caluwe en De Vleeschauwer van de thuisploeg. Enkel op slag van rust was er nog wat dreiging. De bedrijvige De Vleeschauwer kopte een voorzet van Raes nipt over en aan de overzijde moest Balcaen plat op een schuiver van Duchatelet.

Beide ploegen begonnen met dezelfde samenstelling aan de 2de helft. Oudenaarde probeerde, Diegem loerde als een roofdier op de counter. Medard slalomde als een volleerd skiër door de thuisverdediger maar werd in extremis afgeblokt door een opnieuw sterke Wallez. Op het uur was de thuisploeg er heel dicht bij. Schamp ging vlot voorbij zijn bewaker en Klaas Van Den Bossche was heel dicht bij een nieuwe voorsprong, maar zijn halve omhaal zeilde nipt naast de kooi van Kartite.

Maar vanaf dan begon Diegem sterker te worden en halverwege de 2de helft kwam het op voorsprong. Topschutter Jason Duchatelet was net iets sneller op de bal dan Van Gyseghem en stoof als een sneltrein richting thuisdoel. Hij bleef kalm en schoot de 1-2 beheerst onder Balcaen tegen het net. De thuisploeg was het Noorden kwijt en Diegem stak nog een tandje bij. De sterke Bidaaoui en Goudafi trokken bressen in de thuisverdediging en Balcaen moest in de voeten van Duchatelet. Het laatste kwartier was voor de thuisploeg. Diegem probeerde de 3 punten te behouden, maar haalde in deze voor de rest sportieve match, daar soms de botte bijl voor boven, wat resulteerde in 3 gele kaarten in deze eindfase. KSVO probeerde Devleeschauwer in stelling te brengen, maar doelman Kartite heerste in het luchtruim en zorgde met zijn verre uittrappen meteen voor gevaar aan de overkant. Zo moest Balcaen Goudafi van de 3de treffer houden. Versyp kopte nog eens over en het laatste wapenfeit -  een vrije trap van De Vleeschauwer - verdween in de mistige avondlucht.
Oudenaarde naar af, Diegem trok zegevierend de avond in.