Galatasaray gooit Skibbe op straat

Galatasaray gooit Skibbe op straat
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De Duitser Michael Skibbe (foto) is niet langer meer de hoofdtrainer van de Turkse topclub Galatasaray. De club kwam tot die beslissing na de 2-5-thuisnederlaag tegen rode lantaarn Kocaelispor.

Het ontslag van Michael Skibbe is geenszins een verrassing. De stoel van de Duitser was al langer wankel bij Cim Bom hoewel hij pas deze zomer aankwam als oefenmeester. De Turkse pers speculeerde al maanden over een vroegtijdig ontslag. Naast Skibbe werden ook zijn assistenten de laan uitgestuurd. Karl-Heinz Feldkamp, een landgenoot van Skibbe en al langer werkzaam bij de club uit Istanbul, kreeg de job van technisch directeur aangeboden.

Feldkamp werd een tijdje geleden als rechterhand aangeduid voor Skibbe om hem te 'helpen'. Feitelijk was dit al een eerste motie van wantrouwen van het bestuur van Galatasaray. Naast de beschamende nederlaag van gisterenavond tegen Kocaelispor was er ook de vroegtijdige uitschakeling tegen Sivasspor in de Turkse bekercompetitie.

Galatasaray staat door de nederlaag van gisteren op een vijfde plaats in het klassement op acht punten van de verrassende leider Sivasspor. In 2009 kon Galatasaray enkel winnen op verplaatsing bij Denizlispor en haalde het ook nog een puntje tegen Kayserispor.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Süper Lig

Nieuwste reacties