Ancelotti looft en bekritiseert zijn vedetten

Jeroen Pyl
| 10 reacties
Ancelotti looft en bekritiseert zijn vedetten
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

In een gesprek met het Franse tijdschrift So Foot strooit Milan-coach Carlo Ancelotti met lof naar Clarence Seedorf en Paolo Maldini. Voor Ronaldinho en Yoann Gourcuff heeft de Italiaan minder mooie woorden in huis.

Ancelotti bestempelt Maldini en Seedorf als rolmodellen qua professionaliteit. “Maldini speelt al twintig jaar bij Milan en heeft nog nooit geklaagd op training. Seedorf is één van mijn belangrijkste pionnen. Hij presteert altijd en verliest nooit aan rendement.”
 
David Beckham heeft de Italiaanse oefenmeester ook weten te overtuigen tijdens zijn huurperiode. “Beckham is geen speler van exceptionele kwaliteiten, maar hij heeft wel een enorm goede visie op het spel en hij werkt hard. Beter als in Engeland vroeger. Tactisch en technisch is hij zelfs beter dan Kaká.”
 
Ronaldinho doet alles op basis van zijn talent. Zo’n spelers denken dat je enkel met talent nog het verschil kan maken in het moderne voetbal, maar zo werkt het niet. Je moet over een goede fysieke conditie beschikken en hard werken op training.”
 
Als het aan Ancelotti afhangt, keert Yoann Gourcuff deze zomer niet terug naar de Italiaanse modestad. De Franse international werkt bij Bordeaux een sterk seizoen af, maar valt niet in de gratie van de Rossoneri-coach. “Hij heeft zeker de kwaliteiten, maar kampt met mentale problemen. Hij wou zich graag bewijzen, maar haalde hier een te laag rendement voor de ploeg.”
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Serie A

Nieuwste reacties