Speeldag: Speeldag 30
Stadion: Anfield Road
Reds halen zwaar uit tegen Villains
Yves Dekoning

Liverpool FC heeft zwaar uitgehaald tegen Aston Villa. Steven Gerrard nam drie van de vijf doelpunten voor zijn rekening. Hierdoor naderen de Reds tot op één punt van leider Manchester United.

Op Anfield geloven ze duidelijk weer in de titelkansen van de Reds na de zege op Old Trafford. Liverpool FC profiteerde in de topper tegen Aston Villa optimaal van de uitschuiver van Man Utd op Fulham gisteren. Na amper vijf minuten spelen mocht Dirk Kuijt al van dichtbij de 1-0 binnen tikken nadat Xabi Alonso een vrije trap van Steven Gerrard tegen de deklat had gekopt. Aston Villa ging op zoek naar de gelijkmaker maar Pepe Reina hield zijn netten schoon. De doelman zette Albert Riera in de 33ste minuut zelfs op weg naar de 2-0. Voor rust mocht Gerrard er vanop de stip 3-0 van maken en zo alle hoop bij de Villains wegnemen.

Vlak na rust pikte Gerrard zijn tweede treffer mee door de bal heerlijk voorbij Brad Friedel binnen te schuiven. Liverpool bleef aanvallen en Gerrard mocht de bal opnieuw op de stip leggen toen Friedel de doorgebroken Fernando Torres neerhaalde. Friedel mocht een half uur voor tijd gaan douchen en Gerrard scoorde zijn derde van de avond. De Reds speelden de wedstrijd nog rustig uit en konden zo energie sparen voor de komende weken.