Toekomst Liverpool FC uiterst onzeker

Yves Dekoning
| 0 reacties
Toekomst Liverpool FC uiterst onzeker

De toekomst van Liverpool FC ziet er onzeker uit. De Amerikaanse eigenaren gaan gebukt onder een zware schuldenlast, maar willen de club niet verkopen. Nochthans staan de kandidaat-kopers in de rij.

Een consortium uit Koeweit zou al geruime tijd onderhandelen met George Gillet en Tom Hicks over een mogelijke overname van Liverpool FC. De gesprekken verlopen uiterst moeizaam omdat de vraagprijs te hoog zou zijn. Volgens Abdulla Al-Sager vragen de Amerikanen ruim 560 miljoen euro, te veel.

Gillet en Hicks hebben een schuld van 337 miljoen euro op Liverpool FC lopen. Deze zomer moeten ze deze gaan hernegotiëren. De kans is groot dat ze geen akkoord krijgen door de huidige economische crisis. Hierdoor zouden ze de club moeten verkopen. Verschillende investeerders uit het Midden Oosten en Amerika zouden de situatie op de voet volgen. Er kan dus een serieuze strijd losbarsten deze zomer.

Ondertussen wil Hicks een deel van zijn aandelen in de Texas Rangers verkopen. Hij bezit momenteel 95% van de aandelen van de club uit de Major League Baseball maar wil dat terugbrengen naar 51% om de financiële crisis het hoofd te bieden. Op deze manier houdt hij wel de macht. 

Hicks zou graag aan het roer blijven op Anfield. Daarom zou hij nu op zoek zijn naar investeerders om Gillet uit te kopen. Deze overweegt namelijk om zijn investeringen in de sport terug te schroeven. Zo zou hij de Montreal Canadians (NHL) willen verkopen. De geruchten dat hij uit Liverpool wil verlaten doen al meer dan een jaar de ronde.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties