Rode lantaarn blameert Feyenoord

Steurbaut Kersten
| 1 reacties

Feyenoord heeft zondag een pijnlijke nederlaag geleden. De Rotterdammers gingen met 2-1 onderuit op het veld van staartploeg FC Volendam.

Roy Makaay bracht Feyenoord na tien minuten op voorsprong, maar Dominique van Dijk bezorgde met twee doelpunten in de tweede helft Volendam alsnog de zege.

Feyenoord had de nederlaag vooral aan zichzelf te danken. Nadat de Rotterdammers op voorsprong kwamen, liet de ploeg het na om het verschil te maken. Feyenoord liet het initiatief volledig over aan Volendam, maar de thuisploeg slaagde er aanvankelijk niet in om kansen bij mekaar te spelen.
Na de pauze werd Feyenoord dan afgestraft voor hun zwakke spel. Nadat van Dijk tot tweemaal toe scoord, slaagden de Rotterdammers er niet meer in om de scheve situatie recht te trekken.

Volendam komt dankzij de zege op gelijke hoogte van De Graafschap, dat 0-0 gelijkspeelde tegen Vitesse. Roda JC telt één punt meer. De Limburgers verloren eerder op de dag met 1-2 van Ajax. (Lees meer)

In de strijd om Europees voetbal doet NAC Breda een slechte zaak. Het verloor met 2-0 van Willem II. Sergio Zijler en George Mourad zetten hun naam op het scorebord. NAC blijft zevende, maar ziet de kloof met FC Groningen groeien tot vier punten.